News

Komentari 28

Voditelj Čistoće: Pozivam na zdrav razum i na razgovore o novim zahtjevima prema upravi

Voditelj Čistoće: Pozivam na zdrav razum i na razgovore o novim zahtjevima prema upravi

Prosvjednici su formulirali 12 zahtjeva koje su radnici uputili upravi i nakon komunikacije s istom od 12 zahtjeva ostalo je sedam, a spornih je 5

Otpad koji prazne je plastika i oni ga prazne u spremnik za plastiku. Prilikom pražnjenja papira, nije se radilo o čistoj sirovini već je bila pomiješana s plastikom i stoga su radnici isprazni to u plastiku, rekla je u emisiji Otvoreno Sanja Ožić, povjerenica Sindikata vozača Čistoće.

Uz nju, gostovali su Davor Vić, voditelj zagrebačke Čistoće, HDZ-ov Mislav Herman, Mostov Trpimir Goluža, Marina Ivandić iz Možemo!.

Ožić smatra da su otkazi bili ishitreni zato jer su radnici dobili izvanredni otkaz i to je u sagledavanju šire slike uprava protumačila kao teško kršenje uz komentare koji su se odnosili na narušenu reputacijsku sliku.

Prosvjednici su formulirali 12 zahtjeva koje su radnici uputili upravi i nakon komunikacije s istom od 12 zahtjeva ostalo je sedam, a spornih je 5.

- Ono što je njima ključno je to da će im uprava potvrditi oko pregovora glede sistematizacije njihovi koeficijenti ići s 1,65, na 1,80 i sa 2,20 na 2,40 kada su vozači u pitanju. Tu nije došlo do dogovora, naglasila je.

Vić je rekao kako ni jedna posada kamiona čistoće ne ide u neispravnom vozilu. Što se tiče prosvjeda, zahtjevi su artikulirani u suradnji sa sindikatima - naglasio je.

- Pozivamo na zdrav razum i da se počne što prije razgovarati o zahtjevima koji nisu nešto što već nije predočeno upravi i nije nešto što je ona odbila. Moramo reći da je uprava cijelu prošlu godinu pregovarala oko novog kolektivnog ugovora - kazao je.

Herman je rekao kako se nada da će se socijalnim dijalogom ova loša situacija glede Zagreba završiti. On, kako kaže, razumije zahtjeve radnika jer rade složen posao i nije logično da su najslabije plaćeni od svih u Holdingu.

Najčitaniji članci