News

Komentari 32

Vodu moraju kupovati: Plaćaju račune, a iz slavine curi mulj

Vodu moraju kupovati: Plaćaju račune, a iz slavine curi mulj

JAGMA ZA PITKOM VODOM: Stanovnici Nove Gradiške i okolice već danima nemaju pitke vode zbog puknuća cjevovoda. Vodu im voze vatrogasci

Više nisam mogla kuhati u toj vodi. Imam malo dijete, pa ni kupanje nije dolazilo u obzir. Unatoč tome što redovito Slavči plaćamo pitku vodu, bila sam prinuđena vodu kupovati, požalila se jedna od stanovnica Nove Gradiške.

Muku s pitkom vodom Novogradiščani i stanovnici okolnih mjesta muče već danima, otkada im je iz slavina doslovno curio mulj. Iako je većina njih na javnom vodoopskrbnom sustavu kojim gospodari Komunalno poduzeće Slavča d.o.o., danima su zvali sve mjerodavne institucije jer im je iz slavina tekao mulj. Ispostavilo se kako je problem puknuće cjevovoda u neposrednoj blizini filtera koji pročišćava vodu.

– U mojoj dugogodišnjoj praksi ovo nisam doživio. Tisuće kubičnih metara zemlje jednostavno se pokrenulo odmah iza zgrade precrpne stanice i sa sobom povuklo glavni cjevovod – rekao je Alojz Mađarević, voditelj distribucije i održavanja Vodovoda Nova Gradiška.

U utorak je održan i sastanak s predstavnicima općine Slavče i Hrvatskih voda kako bi se pronašlo najbolje rješenje.

– Dogovorili smo se što je potrebno uraditi kako bi građani što prije dobili pitku vodu – rekao je Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške, koji je obećao da će pronaći model kako da se potrošačima kroz račune za vodu vrati dio novca koje su dali za flaširanu vodu.

Građanima je u pomoć uskočila Javna vatrogasna postrojba koja svojim vozilima mještanima dostavlja pitku vodu. Nesebično pomažu svima, a čak im pomažu nositi posude nakon što ih napune pitkom vodom.     

Dnevno kupuju 24 litre vode

Ogorčeni stanovnici javljaju nam se i šalju slike slavina iz kojih doslovno, kažu, curi mulj. Dnevno kupuju četiri kanistra od po šest litara vode.     

 

Najčitaniji članci