Obavijesti

News

Komentari 19

Vojković tvrdi: Nisam više htio biti u političkom blatu

Vojković tvrdi: Nisam više htio biti u političkom blatu
10

Hrvoje Vojković je u srijedu istupio iz HSLS-s te je rekao da svoj mandat čelnog čovjeka CO-a daje na raspolaganje. Spreman je na sve scenarije

VIDEO

Hrvoje Vojković ispisao se iz HSLS-a i tako preduhitrio odluku Središnjeg vijeća stranke koje ga je želilo smijeniti s mjesta potpredsjednika HSLS-a. Vladi i premijerki Kosor ponudio je svoj mandat čelnika Uprave Croatia osiguranja.
- Darinko Kosor, čelni čovjek HSLS-a, stalno izaziva konfliktne situacije. Nisam više htio biti u političkom blatu u kojem se ne može ostati čist - kazao je Vojković. Za svog donedavnog prijatelja Kosora optužio je da razarajuće djeluje na političku scenu Hrvatske, ali i HSLS.
- Kosor je uspio u relativno kratko vrijeme  destabilizirati koaliciju, narušiti odnose u stranci i što je najstrašnije uskratiti pravo na vlastito političko mišljenje - izjavio je Vojković.
Kazao je i da je na Središnje vijeće došao da bi kolegama objasnio razloge svoj odlaska iz stranke, jer kaže, nije želio da njegovi stranački kolege budu taoci njihovog političkog i osobnog sukoba.
O svojoj sudbini kao čelnik Croatia osiguranja Vojković samo kratko kaže da je spreman na sve scenarije, a Vlada bi ga već u četvrtak s tog mjesta mogla smijeniti.
- Nitko nije pretplaćen na bilo koju funkciju, nisam rođen na mjestu predsjednika Uprave Croatia osiguranja. Imam svoju matičnu profesiju sasvim neovisnu od te tvrtke, nemam nikakvih bojazni i spreman sam na sve scenarije - kazao je Vojković. Središnjem vijeću nakon Vojkovićevog istupanja iz stranke nije preostalo drugo nego da njegovu ostavku i prihvati.
- Imali smo prijedlog suspenzije Hrvoja Vojkovića i na Središnjem vijeću bilo je vidiljivo gotovo sto postotno jedinstvo vezano za tu odluku. Vojković je iznio svoje argumente, a kada je vidio situaciju podnio je pisanu ostavku i pobjegao sa sjednice - kazao je čelnik HSLS-a Darinko Kosor. Na Vojkovićeve optužbe da je HSLS odvukao u blato, Kosor je uzvratio:
- Možda je mislio na blato sa svoje vikendice. HSLS nije u blatu i nastavit ćemo jedinstveno raditi. Vojković više nije član HSLS-a i više ne želimo komentirati o njemu - izjavio je.
Kosor je rekao i da je sudbinu Vojkovića kao čelnika Croatia osiguranja prepustio Vladi. Ipak, najavio je da će predložiti partnerima da se na to mjesto izabere nestranački čovjek odnosno stručnjak koji će na pravi način obavljati svoj posao. Na Vojkovićevo mjesto potpredsjednika HSLS-a kao v.d izabran je Dragutin Kranjčec član Predsjedništva HSLS-a i gradonačelnik Varaždinskih Toplica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe