Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Vojna afera: Pavlović drugi put pušten da se brani sa slobode

Policija ga sumnjiči da je bio organizator i poticatelj prodaje streljiva vojnog porijekla trojici osoba sa zadarskog područja. U cijelu priču uključena su i dva vojna pilota koja su ga vozila vojnim helikopterom...

Zadar: Privođenje osumnjičenog za krijumčarenje oružja
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
15 komentara

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru odbilo je i drugu žalbu državnog odvjetništva na odluku suca istrage da se Mišela Pavlovića (36), prvoosumnjičenog u aferi Municija, pusti na slobodu bez ikakvih mjera opreza, piše Zadarski.hr.

Županijski sud je prvi put odbio žalbu općinskog državnog odvjetnika nakon što je Pavlović priveden 8. studenoga pod optužbom da je posjedovao nedozvoljeno oružje i 10 tisuća komada streljiva vojnog porijekla kalibra 5,55x45 milimetara za koje nije imao pripadajuće dozvole.

Drugi put Pavlović je priveden 23. studenoga pod sumnjom da je Mladenu Bencunu iz Zadra prodao oko tisuću komada vojnog streljiva. Sudac istrage je Pavlovića opet pustio na slobodu, a žalbu županijskog državnog odvjetnika izvanraspravno vijeće Županijskog suda je odbacilo kao neosnovano.

Žalba je drugi put odbačena 2. prosinca uz obrazloženje da ne postoji razlog zbog kojeg bi Pavlovića, koji nema kaznenu evidenciju, zadržavali u istražnom zatvoru, jer nema opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Osim Pavlovića, policija je kazno prijavila i dvojicu pilota (Ivan Krizman i Zdenko Košutić), te još trojicu civila (Mladen Bencun, Ivica Vlakić), među kojima i trgovca oružjem iz Splita Borisa Ercegovića. Nakon otkrića afere, smijenjen je čitav zapovjedni lanac u vojnoj hijerarhiji ratnog zrakoplovstva, uključujući i zapovjednika baze u Zemuniku, a dvojica osumnjičenih pilota su suspendirana.

Pavlovićev brzi izlazak iz pritvora pripisuje se dokazima koje je uspio pribaviti prije dolaska na prvo ispitivanje kod suca istrage.Pavlović je, kako doznaje Zadarski, sucu predočio vještačenje uglednog sudskog vještaka za oružje koji dovodi u pitanje sve ključne činjenice na kojima počiva policijska inkriminacija za posjedovanje oružja i veće količine vojnog streljiva. Vještačenje dokazuje da je Pavlović, sukladno Zakonu o oružju, mogao u svom vlasništvu imati 10 tisuća komada streljiva vojnog porijekla koje je kupio od trgovca oružjem iz Splita i potom to isto streljivo preprodati, posuditi ili pokloniti osobi koja ima registrirano oružje za takav kalibar streljiva.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message