Obavijesti

News

Komentari 86

Vojnikinja je ušla na travnjak i spasila dječaka od gušenja...

Vojnikinja je ušla na travnjak i spasila dječaka od gušenja...
3

U zadnji čas: Vedrana Števanja je na utakmici u Ličkom Osiku gledala sina. Pri kraju su se dva dječaka u zraku sudarila. Jedan je pao na travu i nije se micao

VIDEO

Vedrana Števanja (36) iz Perušića išla je na nogometnu utakmicu svoga sina (16), koji igra za Croatiju iz Ličkog Osika.

Padala je kiša, travnjak je bio blatnjav i bilo je hladno. Utakmica je bila žustra, puna trčanja i borbe za loptu. Rezultat je bio 1-1. Dvije minute prije kraja utakmice igrači su se sudarili glavom u glavu skačući za loptom. Čelo protivničkog igrača udarilo je u zatiljak Mladena Župana (17), koji je pao na travnjak i ostao nepomično ležati.

- Neprirodno je pao, s tribine sam vidjela da nešto nije u redu. Nije se micao. Utrčala sam na teren, bila je kiša i doslovno sam potklizala pod dijete. Prvi mu je priskočio klupski medicinski tehničar. Mali je već tad, niti minutu poslije udarca, bio ljubičast u licu, s crvenim mrljama. Tehničar mi je vikao da mu ne može izvući jezik, a dječak je hroptao...

Tehničar je kazao Vedrani: “Preuzmi, ja više ne mogu”.

- Skinula sam prsten da ne ozlijedim dijete. Uspjeli smo mu vratiti jezik natrag, da ga ne proguta, i počeo se vraćati k sebi, vidjelo mu se na licu. Prolazili su znakovi gušenja. Stavili smo mu zviždaljku u usta kako ih ne bi zatvarao.

Imala je liječnika iz tima Hitne pomoći na mobitelu, dok je drugi tim bio na putu k njima. Mladenu je provjeravala puls i zjenice. Na terenu je bio kaos, vika i dreka. Dječakovi suigrači i igrači protivničke momčadi su plakali i čupali kosu, nisu znali što se događa.

- Naučila sam u vojsci i znam da se u ovakvim situacijama osobi ne smije dopustiti da zaspi, a on je ‘kljucao’. Mogao je pasti u komu, nisam znala koliko je bio bez zraka i kakva oštećenja može imati. Kad je progovorio, rekao je: ‘Meni je dobro, idem zabiti gol!’. Uh, sve je trajalo kao stoljeće, a minute su bile u pitanju. Kad je došla Hitna, dječak je bio bolje. Imao je potres mozga.

- Otišli su, a ja sam se vratila na tribinu i sjela. Ruke su mi se počele tresti kad sam vidjela blato i krv svugdje. Krv je bila s prstiju medicinskog tehničara, kojeg je Mladen grizao dok mu je pokušavao izvući jezik da se ne uguši. Njih dvoje su postali prijatelji na Facebooku, a ona i dalje prati utakmice. 

Sad su prijatelji te i dalje gleda utakmice

Vedrana je razvodnica Hrvatske vojske, pripadnica 1. motorizirane bojne Vukovi, Gardijske motorizirane brigade. Radi u Gospiću. I dalje ide na utakmice i prati dečke. Spasila je život Mladenu, koji i dalje igra nogomet. Vedrana kaže kako bi sve ponovila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji