Obavijesti

News

Komentari 6

Vojska odlučila: Đuro Đaković će modernizirati tenkove M84

Vojska odlučila: Đuro Đaković će modernizirati tenkove M84
1

Uvjereni smo da će tenkovi nakon generalne revizije i modernizacije biti globalno konkurentan izvozni proizvod, tvrdi Vladimir Kovačević, šef Đuro Đaković Holdinga

VIDEO

Na Internacionalnoj izložbi i konferenciji za obranu, unutarnju sigurnost, osiguranje i zrakoplovstvo ASDA 2013 predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimir Kovačević i ministar obrane Ante Kotromanović u srijedu su potpisali sporazum-pismo namjere u vezi suradnje na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M84. 

Brodski Đuro Đaković je tvrtka s više od 30 godina iskustva u proizvodnji i održavanju borbenih oklopnih vozila i tehnike pri čemu je od 80-ih godina prošlog stoljeća do danas proizvela više od 700 komada borbenog tenka M84, pa u skladu sa time, kao i osiguranja funkcionalnosti i ispravnosti naoružanja i vojne opreme, MORH planira angažirati Đuru Đakovića, jedinog proizvođača tenka M84 u Republici Hrvatskoj, na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M84.  

- Kao jedini proizvođač tenka M84 u RH Đuro Đaković raspolaže jedinstvenim znanjima za generalnu reviziju svih sklopova tenkova i borbenih oklopnih vozila te drugih borbenih sustava, u čemu nema konkurencije, ne samo u Republici Hrvatskoj već i u široj regiji. Stoga je namjera Ministarstva obrane da Đuri Đakoviću povjeri poslove održavanja i modernizacije tenkova M84 logična i očekivana. Kao dugogodišnjem partneru MORH-a drago nam je da se suradnja nastavlja i na drugim projektima - izjavio je predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimir Kovačević. 

Kovačević kaže kako su njihovi ljudi svoje iskustvo i znanje u održavanju tenkova pokazali i tijekom priprema i provođenja akcija oslobađanja Kuvajta u Prvom zaljevskom ratu kada su servisne ekipe Đuro Đaković Specijalnih vozila na terenu, u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, prateći Kuvajtsku vojsku u stopu, održavali tenkove u borbenim uvjetima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tada stečeno iskustvo korišteno je i kao osnova za formiranje pokretnih servisnih ekipa pa su tako tijekom Domovinskog rata servisne ekipe Đuro Đaković Specijalnih vozila jedine održavale tenkove M-84 u Hrvatskoj vojsci, kako u prostorima tvrtke tako i na svim bojišnicama, od Vukovara do Dubrovnika. Uvjereni smo da će tenkovi nakon generalne revizije i modernizacije kroz ovaj projekt, jednako kao i borbeno oklopno vozilo, biti globalno konkurentan izvozni proizvod RH koji će osigurati zadržavanje postojećih radnih mjesta - rekao je Kovačević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a