Obavijesti

News

Komentari 3

'Volonteri zaborave jesti, zato sam im dijelila hranu i vodu'

'Volonteri zaborave jesti, zato sam im dijelila hranu i vodu'
11

Iva Knežević (36) i sama je volonterka 20 godina. Lunch paketima koje dijeli volonterima želi pokazati da netko misli i na njih. U paketima su sendvič s pršutom, voda, tortica, zaštitne maske i dezinficijens

VIDEO

Iva Knežević (36), magistra je predškolskog odgoja, majka šestogodišnjeg Ine, žena koja iza sebe ima 20 godina volontiranja i koja uvijek traži način kako pomoći. Potres koji je razorio Banovinu 29. prosinca Ivu je uznemirio i rastužio. Intenzivno je razmišljala kako pomoći. U jednom je trenutku shvatila da ovoga puta želi pomoći upravo volonterima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Humanitarka Iva dijeli pakete za volontere

Pokretanje videa...

Iva Knežević 01:25

-  Iz osobnog iskustva znam da volonteri u nastojanju da što više pomognu zaborave jesti i piti. Dok sam u devetom mjesecu trudnoće vodila logistički centar u Vinkovcima za stradale u poplavama u Gunji, često bi mi dolazila mama i pitala me: Iva, jesi jela? I zato sam sa sinom Inom osmislila akciju "1001 osmijeh za volontere". Baš zato da nagradimo te volontere paketićem koji će im osigurati pet minuta pauze da nešto pojedu, popiju vode i zaslade se  - objašnjava nam Iva.

U paketiću se nalazi sendvič (domaće pecivo, maslac, pršut, rikula, sir), voda, Kraš čokolada tortica, dvije do pet zaštitnih maski i 100 ml Sanitol dezinfekcijsko sredstvo. Uz to dobivaju i rukom pisano pismo zahvale koje pišu vrtićanci iz Slavonije i Dalmacije te učenici nižih razreda O.Š. Ivana Gundulića u Zagrebu.  

- Prošlu subotu podijelila sam te paketiće volonterima u Petrinji. Bili su začuđeni, nije im ništa bilo jasno, jer svi pomažu potrebitima, a sada je netko došao baš volonterima. Neki su plakali, neki tražili zagrljaj, neki su bili zbunjeni, neki blago skrušeni, jer nisu navikli da se njih dariva. Svi su pitali koja smo mi organizacija, kojoj političkoj stranci pripadamo.. A mi ne pripadamo nikakvoj stranci i jako smo mali. Nama je bitno razveseliti i omogućiti pet minuta ljudima koji na toj Banovini volontiraju više od mjesec dana. Da imaju pet minuta za sebe, da mogu pojesti kvalitetan sendvič, popiti najkvalitetniju vodu i pojesti nešto slatko - tumači Iva. Njezinu ideju prepoznali su prijatelji i ljudi koji joj vjeruju. Na posebno otvoren račun uplaćuju joj po 10 kuna, a za sve što stiže skuplja račune da sve bude transparentno.

- Mene materijalno ne zanima. Moj životni partner je tata Plavog telefona, a naš sin je humanitarac od malih nogu. Vozim polovni mini moris, imam kitchen aid i moj život je zaokružen. Ovu akciju pokrenula sam zato što znam koliko se volonteri trude i zaista zaslužuju da ih se netko sjeti i razveseli ih sitnim znakom pažnje  - kaže Iva te dodaje da bi paketić volonteru maksimalno poslužio za mali predah jer iz osobnog iskustva zna da pravim volonterima na pameti nikada nije briga za samog sebe i vlastite potrebe već samo neizmjerna želja i potreba da se pomogne drugome. 

- Netko treba misliti i na volontere, a ovog puta to želim biti ja - kazala je Iva i pozvala sve da uplatom od 10 kuna na račun podupru ovu akciju. 

Namjenski žiro račun otvoren je u Erste&Steiermaerkische bank.d.d. Iva Knežević, IBAN HR5724020063103905882

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21