Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Voškion nije znao što radi, osudili ga na umobolnicu

Minimalno tri godine Voškion će biti u pritvoru, a svakih godinu dana procjenjivat će se njegovo stanje. Liječenje može trajati najviše 40 godina

Saša Miljević
Foto: Saša Miljević
22 komentara

Sutkinja pulskog županijskog suda Marija Budimir na izricanju presude rekla je da se Damira Voškiona zbog neubrojivosti ne može proglasiti krivim za peterostruko ubojstvo prema hrvatskim zakonima. Zato mu je odredila smještaj u psihijatrijskoj ustanovi i uputila na liječenje u trajanju od šest mjeseci. Minimalno tri godine Voškion će biti u pritvoru, a svakih godinu dana ponovno će se procjenjivati njegovo stanje. Njegovo liječenje može trajati najviše 40 godina, koliko je najveća kazna predviđena za to djelo. Sutkinja je rekla da u Hrvatskoj nema institucije koja je stoposto sigurna za slučajeve poput Voškiona i apelirala je na državu da čim prije riješi taj problem.
Damir Voškion (47) ubio je dvoje nećaka, oca Renata (70), brata Deana (40) i njegovu suprugu Natašu (36). Zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Josip Miletić u završnoj je riječi rekao da je ubojstva počinila bolesna osoba, kod koje je psihijatrijskim pregledom utvrđeno da boluje od paranoidne psihoze. Otac pokojne Nataše Voškion, Stojan Petković, na kraju rasprave se zahvalio sutkinji na korektnosti vođenja postupka i rekao da ne zna koliko dugo će Voškion živjeti, ali vjeruje da će do kraja života ostati u pritvoru. Na izricanju presude nije bila Voškionova majka.

Možda vas zanima i ovo:
Message