Obavijesti

News

Komentari 141

Šest godina za vozača kamiona koji je usmrtio djevojčice i ženu. Roditelji zgroženi: Premalo je!

Šest godina za vozača kamiona koji je usmrtio djevojčice i ženu. Roditelji zgroženi: Premalo je!
7

Ivan Filipović s 90 na sat je oko 9.30 sati uletio na odmorište puno parkiranih automobila i ljudi. Prvo je udario u auto HAC-a, a potom naletio na djevojčice. Kasnije je u bolnici preminula i 28-godišnja žena

VIDEO

Nakon što je na početku današnjeg suđenja priznao krivnju i izrazio žaljenje zbog tragične nesreće kod odmorišta Novska, Ivana Filipovića (61) na Županijskom sudu u Sisku nepravomoćno su osudili na šest godina zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO

U nesreći početkom lipnja 2019. godine poginule su dvije 14-godišnje djevojke, a kasnije je preminula i 28-godišnja žena.

Vozač koji je kamionom usmrtio curice na odmorištu priznao krivnju. Ispričao se roditeljima
Vozač koji je kamionom usmrtio curice na odmorištu priznao krivnju. Ispričao se roditeljima

Filipović je na početku današnje rasprave izrazio sućut roditeljima stradalih djevojčica te se ispričao. 

Na izricanje presude nije došao.

Roditelji preminulih zgroženi su odlukom i smatraju da je kazna premala za tri izgubljena života.

U iskazu je priznao da je zbog bolova u kralježnici primio injekciju i liječnik ga ge upozorio da ne vozi na što mu je kazao da neće i da će ujutro tek krenuti. Za samu nesreću je kazao da u stvari ne zna niti sam što se dogodilo. Rekao je i kako je svjestan svoje odgovornosti i da će ići u zatvor.

Podsjetimo, u tragičnoj nesreći na odmorištu Novska, 7. lipnja 2019. godine, poginule su dvije 14-godišnje djevojčice, koje su sa školskim kolegama išle na ekskurziju. Kasnije je u bolnici preminula 28-godišnja Ivana Babić koja je tada putovala u Njemačku.

Vozač kamiona Ivan Filipović s 90 na sat je oko 9.30 sati uletio na odmorište puno parkiranih automobila i ljudi. U kamionu je vozio 25 tona ljepila za pločice. Udario je prvo u terenski auto HAC-a, potom pokupio djevojke koje su se upravo tad kretale prema autobusu, zatim ponovno udario u jedan parkirani automobil i odletio izvan odmorišta u travu. Tek je tamo stao.

Filipović umjesto u zatvor otišao pozdraviti obitelj

Nakon što je u srijedu izašao iz sudnice, gdje je na Županijskom sudu u Sisku, zbog prometne nesreće u kojoj su život izgubile tri osobe, osuđen na šest godina zatvora, osuđeni vozač Ivan Filipović (61) je "nestao".

Naime, nakon završene rasprave, Filipović se nije pojavio sat vremena kasnije na objavi presude, već je u međuvremenu napustio sud, pa je izdan nalog za dovođenje.

 Njegov branitelj Marko Rafaj je nakon izricanja presude izjavio kako se ne radi o bijegu, već je Filipović otišao kući kako bi se pozdravio s obitelji, te će se u četvrtak, nakon uručenja rješenja, sam prijaviti u zatvor. Dodao je kako je Filipović svega svjestan, da prihvaća odgovornost i odluke institucija, te da njegovo kajanje bilo iskreno.

Filipović je osuđen zbog prometne nesreće 7. lipnja 2019. godine, koju je prouzročio kao vozač tegljača s poluprikolicom. Tom su prilikom na odmorištu autoceste A3 kod Novske na mjestu nesreće preminule dvije 14-godišnjakinje, a od zadobivenih ozljeda, kasnije i 28-godišnjakinja.

 Uz zatvorsku kaznu, u koju će mu se uračunati i sedam mjeseci provedenih u istražnom zatvoru, od lipnja 2019. do sredine siječnja prošle godine, Filipoviću je dosuđena i zaštitna mjera petogodišnje zabrane vožnje, koja će stupiti na snagu nakon što izađe iz zatvora.

Prema optužnici, osuđeni je vozio umoran i pod utjecajem lijeka 'normabel', zbog čega nije bio sposoban sigurno upravljati vozilom, pa je skrenuo s autoceste na benzinsku postaju i odmorište Novska-sjever. Iako je brzina na odmorištu ograničena na 40 kilometara na sat, kamion se kretao 89 kilometara na sat, zbog čega je okrznuo vozilo Hrvatskih cesta i potom prošao pokraj benzinske postaje i odmorišta te je naletio na rubni kamen zbog čega je kamion usporio i naletio na dvije 14-godišnjakinje iz Dalja, koje su od siline udara odbačene na asfaltiranu površinu, nakon čega je kamion prešao preko njih. One su poginule na mjestu nesreće, dok je treća žrtva Ivana Babić (28), koja je minibusom putovala za Njemačku, preminula pet tjedana nakon nesreće. U trenutku udara u pješake brzina tegljača je bila 76 kilometara na sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava