Obavijesti

News

Komentari 14

Vozači dobili otkaz pa zauzeli čekaonicu i počeli štrajk glađu

Vozači dobili otkaz pa zauzeli čekaonicu i počeli  štrajk glađu
3

Ovo se psima ne događa, da vas netko izbaci na ulici nakon što ste cijeli vijek radili u firmi. Radim tu 35 godina, rekao je Igor Toki, otpušteni vozač Autoprijevoza Sinj

VIDEO

Trojica vozača Autoprijevoza Sinj nakon što su prošlog tjedna dobili otkaze, zauzeli su čekaonicu na sinjskom Autobusnom kolodvoru u srijedu i započeli štrajk glađu. Otpušteni su, kako stoji u obrazloženju, jer je  tvrtka prošle godine upala u gubitak od 1,6 milijuna kuna, a oni su "riješili važne životne probleme: odgoj i školovanje djece, stan ili kuću, te kupili automobil, a poslodavac im ne može pronaći drugo radno mjesto u poduzeću".

- Ovo se psima ne događa, da vas netko izbaci na ulici nakon što ste cijeli vijek radili u firmi. Radim tu 35 godina, od svog prvog radnog dana. Uvjeren sam da smo dobili otkaze jer smo vlasniku Mati Jujnoviću smetali kao članovi Sindikata vozača. On je osnovao i svoj "žuti" sindikat koji vodi vozač zaposlen na određenu vrijeme  – kazao je Igor Tokić (57) otpušteni radnik Autoprijevoza Sinj.

Njihov Sindikat vozača i prometnih radnika već godinama upozorava na probleme i nezakonitosti Uprave. Tokić, kao i njegove kolege Slavko Bračulj (58) i Ivan Ćubić (58) spremni su štrajkati do iznemoglosti zbog otkaza nakon 36 godina provedenih u tvrtki.

- Uvijek smo radili čestito i bez grešaka, pa su smislili da nas se otpusti jer imamo kuću i autu, odgojili smo djecu. Prave od nas socijalne probleme, jer u ovoj dobi nas nitko neće zaposliti – rekao je Bračulj.

Podršku im daju i predstavnici HUS-a. Ovo je posljedica javašluka i nečinjenja Državnog odvjetništva na brojne prijave za sumnju na malverzacije u Autoprijevozu. 

- Ovim ljudima je "krimen" jer su odškolovali djecu. Otpuštaju se navodno zbog gubitaka, a istovremeno se zapošljava četvorica novih na određeno vrijeme – upozorio je Ozren Matijašević . 

Direktor Siniša Jerkan u obrazloženju o otkazu navodi kako su potpuno poštovani zakon i propisi, te da su se vodili računi o trajanju radnog odnosa, starosti radnika koji će imati naknadu sa Zavoda za zapošljavanje i pravo na prijevremenu ili redovitu mirovinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...