Obavijesti

News

Komentari 171

Rat taksista: Vozaču Cammea razbili glavu, gorjeli automobili

Rat taksista: Vozaču Cammea razbili glavu, gorjeli automobili
2

Nakon što je taksist Radio Taksija Zagreb pretukao kolegu iz Cammea, u Ulici grada Mainza gorio je auto Radio Taksija. Vozači Cammea na posao su došli s palicama

VIDEO

Napala su ga dvojica taksista Radio Taksija Zagreb dok je ukrcavao putnike. Udarali su ga šakama, a nakon što je pao, i nogama. Nanijeli su mu više ozljeda na licu i tijelu, ogorčeni su bili iz Taxi Cammea nakon napada na njihova djelatnika Roka Palića (48).

Oca troje djece brutalno su pretukli u utorak oko 18 sati ispred zagrebačke bolnice Rebro. Nakon pregleda, ipak su ga pustili na kućnu njegu. Iz policije su potvrdili da je djelatnika Cammea napao vozač (55) Radio Taksija te da su obojica dobila prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. U Radio Taksiju nam u srijedu, nakon nekoliko poziva, nitko nije komentirao incident.

- Palić za Cammeo radi od početka u Zagrebu. Jedan je od najomiljenijih vozača kojeg kolege opisuju kao iznimno mirnog i veselog čovjeka - kažu u Cammeu.

Planuo auto Radio Taksija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dan poslije oko 5 sati u Ulici grada Mainza planulo je vozilo Radio Taksija, BMW 330 vlasnice R. B. (35), koji vozi njezin suprug. Policija je utvrdila da je prednji i stražnji kraj taksija netko polio zapaljivom tekućinom i zapalio. U Cammeu oštro opovrgavaju bilo kakvu povezanost s požarom.

Htjeli se obračunati palicama? 

No, kako doznajemo, 50-ak taksista Cammea na smjenu je u srijedu došlo naoružano palicama. Bili su ogorčeni i navodno su se željeli obračunati s kolegama iz Radio Taksija, no šefovi su im oduzeli palice i spriječili sukob. Tvrde da su trojica-četvorica taksista Radio Taksija u srijedu ponovno napala njihova djelatnika dok je ukrcavao putnicu na Glavnom kolodvoru. Navodno su je izvukli iz taksija i pogodili u glavu plastičnom bocom. U policiji nisu ništa znali o tome.

Sukobi taksista počeli su lani u siječnju. Vozači Radio Taksija napali su vozače i putnike u dva Cammeova vozila. U travnju je taksist RTZ-a pištoljem prijetio vozaču Cammea, a u srpnju su vozača Cammea navodno pokušali izgurati s ceste. Nakon desetak napada na vozače Cammea, 100-tinjak vozila obiju tvrtki blokiralo je Držićevu aveniju. Masovnu tučnjavu spriječila je policija.

Cammeo: Napadi na naše zaposlenike su sve brutalniji

Predstavnici Taxi Cammea u četvrtak su na konferenciji za novinare govorili o sve češćim napadima na njihove vozače. Kazali su da je od 22. travnja, otkako su počeli raditi, bilo više od 30 napada na njihove zaposlenike. Ističu kako je zadnjih dana sve eskaliralo, a napadi su sve brutalniji. Kažu kako su svjesni toga da su trn u oku Radio taksiju jer su razbili njihov monopol.

Konferenciju su organizirali nakon što je njihov taksist Roko Palić brutalno pretučen. Roko se oporavlja kod kuće.

O posebnom incidentu na Glavnom kolodvoru u srijedu govorio je taksist Dražen Gavran. 

- Napali su me oko 12, 13 sati. Stajao sam na kolodvoru kraj taksista Radio taksija kao i moj kolega. Nekoliko njih došlo je do nas dvojice i rekli nam kako ne smijemo ovdje stajati jer za to nemamo dozvolu. zatim su promijenili priču i rekli da možemo tu stajati, ali da ne smijemo pokupiti putnike. Kolega je otišao, a onda je stigla jedna gospođa koja je htjela da ju povezem. Taksisti Radio taksija počeli su ju nagovarati da uđe kod njih i povlačiti ju za rukav. Jedan od njih bacio je bocu soka i pogodio gospođu u glavu. Ona je rekla da vozim pa smo brzo otišli - prepričao je napad taksist Gavran.

Slično iskustvo imali su Hrvoje Lukenda i Robert Ravlić. 

- Od samog probijanja monopola znali smo što nas čeka. Najave bivšeg predsjednika udruženja Juraja Šnidarića, koji je najavio da će se moj otac (Kosta Minovski op.a.) po Zagrebu voziti jedino u "gepeku" bile su jasne. Druge tvrtke nemaju ovakve probleme. Zar netko mora izgubiti život zbog svega toga - pita se direktor Taxi Cammea, Vladimir Minovski. 

Dodaje kako su zakazali sastanak s predstavnicima policije i Radio taksijem Zagreb. 

- Policija nije poduzela ništa. Nitko do napadača nije ostao bez vozačke ili licence. Nećemo odustati od svog posla, niti otići iz Zagreba - zaključuje Minovski. 

O zapaljenom BMW kazali su kako ne znaju ništa i da se ne bave takvim stvarima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.