Obavijesti

News

Komentari 163

Vozila pijana: Pročelnica dobila mjesec dana istražnog zatvora

Vozila pijana: Pročelnica dobila mjesec dana istražnog zatvora
1

Zbog zadobivenih ozljeda u nesreći u srijedu kasno navečer poginuo je 41-godišnji muškarac, a njegova supruga i dijete lakše su ozlijeđeni. Riječka pročelnica bila je pijana

VIDEO

Istražna sutkinja Županijskog suda u Puli odredila je mjesec dana istražnog zatvora Veri Begić Blečić (36) zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, doznaje RTL od zamjenice glasnogovornice suda sutkinje Sene Midžić Putigne.

Podsjetimo, muškarac (41) je poginuo, a njegova žena (38) i dijete lakše su ozlijeđeni kad je na njih, u noći na četvrtak, automobilom naletjela pijana riječka pročelnica. Vozila je suprotnim smjerom istarskim ipsilonom.

Vozila pijana: Tešku nesreću u Istri skrivila riječka pročelnica
Vozila pijana: Tešku nesreću u Istri skrivila riječka pročelnica

U nepreglednom zavoju je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila Škoda, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog.

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarce, vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu.

'Bio je pravi obiteljski čovjek, u toj kobnoj noći sve je iščezlo...'
'Bio je pravi obiteljski čovjek, u toj kobnoj noći sve je iščezlo...'

Zbog zadobivenih ozljeda, 41-godišnji vozač je poginuo na mjestu, dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Pročelnici ovo nije prva prometna nesreća. Jednu je skrivila u lipnju 2017. te se odvezla nakon sudara. Pet sati poslije policajci su je pronašli i dali joj alkotest. Imala je 0,32 promila alkohola u krvi. Medijima je rekla kako nije pobjegla, nego je željela pomaknuti auto s ceste da ne smeta.

- U maloj brzini lupili smo branicima. Kad sam se vratila, nisam više vidjela njezin auto. Tri puta sam zvala policiju i čekala tri sata. Napravila sam grešku, pokrit ću se po ušima - rekla je tad pročelnica za Novi list.

Nakon nesreće istarska policija je danas je uputila upozorenje vozačima:

Budući da već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, Policijska uprava istarska upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i sljedeće jutro)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke