Obavijesti

News

Komentari 65

Vozio kamion s 39 mrtvih ljudi: Cijela mu je obitelj u šoku...

Vozio  kamion s 39 mrtvih ljudi: Cijela mu je obitelj u šoku...

Cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo, Europa pa i svijet ostali su zavijeni u crno na vijesti iz Essexa, grada u kojem je u prikolici šlepera pronađeno 39 mrtvih tijela. Nešto kasnije uhićen je i vozač, 25-godišnji Irac...

VIDEO

Tijela mrtvih ljudi u srijedu su pronašli službenici Hitne pomoći, iako još nije poznato tko je prijavio što se nalazi u prikolici. Istraga traje još uvijek, a identitet nesretnih žrtava još nije poznat, kao ni uzrok njihove smrti. No, s obzirom da policija surađuje s Uredom za imigracije, pretpostavlja se da su u pitanju migranti, a kao mogući uzrok smrti navodi se smrzavanje. 

Naime, u prikolici poput one u kojoj su pronađene žrtve temperatura se može sniziti i do - 25 stupnjeva Celzijevih, za potrebe prevoženja hrane. 

Poznato je i da je tvrtka za koju je 25-godišnji Mo Robinson vozio kamion registriran u Bugarskoj, a vlasnica je Irkinja. Ponajveći misterij ovog slučaja zasad je ruta kamiona. Naime, prema najnovijim informacijama, kamion i prikolica u Ujedinjeno Kraljevstvo su ušli odvojeno. Prikolica je stigla iz Belgije, a kamion najvjerojatnije iz Sjeverne Irske. 

MUP o kamionu s 39 leševa: 'Nije prolazio kroz Hrvatsku'
MUP o kamionu s 39 leševa: 'Nije prolazio kroz Hrvatsku'

Jedna od najvećih istraga u povijesti Ujedinjenog kraljevstva traje i sigurno će trajati još dugo pa su sve poznate informacije podložne promjenama i dopunama. 

Najmanje se pak zna o vozaču kamiona, 25-godišnjem Mou Robinsonu. Poznato je da se radi o muškarcu iz Sjeverne Irske koji je, čini se, obožavao svoj posao. Facebook mu je naime prepun fotografija na kojima se slikao u kamionu ili izvan njega, na Instagramu je u objavama često naglašavao koliko voli svoj posao, a na vjetrobransko staklo je stavio naljepnicu 'Ultimativni san'. 

On je uhićen pod sumnjom za ubojstvo, nedugo nakon što su pronađena tijela 39 mrtvih ljudi, no još uvijek nije poznato gdje i kako. Također, upitno je i je li Mo uopće znao da prevozi kontejner pun mrtvih ljudi. 

Pokretanje videa...

01:18
Migranti u hladnjači: Umirali su polagano i u strašnim uvjetima
Migranti u hladnjači: Umirali su polagano i u strašnim uvjetima

Irski mediji pišu da Mo Robinson živi u gradiću Laurelvale, u Sjevernoj Irskoj. Do prošle je godine radio za tvrtku PCT International, a onda je dao otkaz te odlučio raditi samostalno, kao kooperant drugim tvrtkama.

Novinari BelfastLivea posjetili su njegovu obitelj te uspjeli razgovarati s bratom njegove djevojke. 

- Nije nam se još javio i ne znamo što se događa, rekao im je vidljivo potresen muškarac, prenosi New York post

Rekao je i da Mo živi s trudnom djevojkom te da čekaju blizance.

Trenutno i dalje traje njegovo ispitivanje te će tijekom dana sigurno dolaziti nove informacije i detalji o ovom stravičnom slučaju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS