Obavijesti

News

Komentari 86

Vraćali se iz svatova: Poginuo je sin, a roditelji su još u komi

Vraćali se iz svatova: Poginuo je sin, a roditelji su još u komi
1

Na školi u obližnjem mjestu, koju su, kažu nam susjedi, oboje pohađali izvjesili su crnu zastavu. Susjeda kaže da se obitelj u nedjelju ujutro vraćala iz svatova u Petrinji

VIDEO

Gdje mi je brat, pitala je djevojčica (14) stradala u nedjelju u 5.20 sati u prometnoj nesreći u Hrastju nedaleko od Svetog Ivana Zeline nakon što je došla k svijesti u KB Dubravi.

Njezin otac (44) i majka (38) teško su ozlijeđeni i nalaze se, neslužbeno doznajemo, u induciranoj komi. Ona je također u KB Dubravi, a on u KBC-u Zagreb. Riječ je o obitelji iz mjesta u varaždinskoj županiji 14 kilometara udaljenom od Svetog Ivana Zeline.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:34

- To je prestrašno. Daj Bože da se oporave - rekla nam je kroz suze njihova prva susjeda. Poginuli dječak sljedeći tjedan trebao je krenuti u sedmi razred, a njegova sestra u prvi razred srednje škole.

Crna zastava na školi 

Na školi u obližnjem mjestu, koju su, kažu nam susjedi, oboje pohađali izvjesili su crnu zastavu. Susjeda kaže da se obitelj u nedjelju ujutro vraćala iz svatova u Petrinji. Otac obitelji vozio ih je u Golfu četvorci koju je imao oko mjesec dana.

Policija je na mjestu prometne nesreće obavila očevid. Pokušavali su utvrditi razlog zašto je vozač izgubio kontrolu nad autom na ravnom dijelu ceste, prešao u suprotni smjer i zabio se u betonski mostić. Jedna od pretpostavki je da ga je na trenutak savladao umor i da je možda na djelić sekunde zaspao za volanom.

Strava kraj Zeline: Vatrogasci rezali krov, dijete preminulo...
Strava kraj Zeline: Vatrogasci rezali krov, dijete preminulo...

On se u Golfu kretao kolnikom Ulice Hrastje u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 30 skrenuo je ulijevo i tom je prilikom, u 5.20 sati, vozilo s kolnika sletjelo u odvodni kanal te udarilo u metalno-drvenu ogradu i betonski stup. U prometnoj nesreći smrtno je stradalo dijete putnik iz vozila, objavila je zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo kako je dječak sjedio iza vozačkog mjesta.

- To je bio tako snažan tresak da me odmah probudio iz sna. Bilo je nešto iza 5 sati kad sam izletio van i ugledao auto koji se zabio u betonski most. Iznutra se nije čulo ništa. Grobna tišina - ispričao nam je stanovnik Hrastja u blizini čije kuće je Golf sletio s ceste. Mještani su se probudili i pohrlili u pomoć stradaloj obitelji. Među njima je bio i Darko Heged.

Tragedija u zoru: Vraćali su se kući s vjenčanja i svi nastradali
Tragedija u zoru: Vraćali su se kući s vjenčanja i svi nastradali

- Kako su udarili, probudio sam se i otvorio prozor. Bili su zabijeni u mostić direktno ispod mog prozora. Vozač je pokušavao otvoriti vrata no nije mogao. Odmah sam zvao pomoć - kazao je Heged. Pozvali su Hitnu pomoć i vatrogasce.

Zazivao je ženino ime 

- Muškarac je bio pri svijesti i samo je zazivao ženino ime - prepričao je mještanin. Da bi liječnik došao do njih, vatrogasci DVD-a Sveti Ivan Zelina morali su, skinuti prozore, razrezati vrata i krov Volkswagen Golfa.

- Ova naša cesta kroz Hrastje, koja vodi od Zagreba prema Varaždinu, vam je prava crna točka u Hrvatskoj. Na dionici gdje su poginuli ovi ljudi ograničenje brzine je 80 kilometara na sat, a vjerujte mi rijetko tko to poštuje. Pa i sad kad su oni stradali kraj nas su projurili auto i motocikl i nisu se osvrtali - zgrožen je Heged. Da je cesta opasna potvrdili su i drugi mještani. Ona je ravna gotovo dva kilometra i nekima služi kao staza za utrkivanje. Zebre ne postoje, a nogostup je razrovan, obrastao i niži od razine na kojoj je cesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature