Obavijesti

News

Komentari 16

'Vraćam obrve i osmijeh na lice svima koji se bore s bolestima'

'Vraćam obrve i osmijeh na lice svima koji se bore s bolestima'
1

ŠALJI DALJE: Brođanka Ksenija Karabegović besplatno iscrtava obrve svima koji se bore s opakim bolestima. Kaže kako joj su osmjeh i suze radosnice najveća nagrada

VIDEO

Iako ne želi isticati brojke onih kojima je vratila osmijeh na lice, Ksenija Karabegović (36) presretna je jer pomaže ljudima koji se bore s opakim bolestima. Ona im besplatno iscrtava obrve ili kosu, a oni joj zahvale osmijehom.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:20

– Lanac dobrih dijela samo produžava i mnogo mojih kolega sudjeluje. Svjesna sam kako živimo u gradu u kojem je broj onkoloških pacijenata uistinu velik, a zdravstveni sustav ne omogućava kvalitetno rješavanje tjelesnih posljedica kemoterapije. Nažalost, tamo gdje nema pomoći države tu uskačemo mi, ljudi, bez obzira koji je oblik humanitarne pomoći potreban, na kraju to iznesu ljudi koji žele pomoći drugima. Pozivam sve kojima je moja pomoć potrebna da mi se bez ustručavanja jave – rekla je Ksenija Karabegović koja to čini besplatno i rado odvaja vrijeme kako bi ponovno vratila osmijeh na napaćena lica i tijela onih koji se svakodnevno bore s opakim bolestima. Tko je došao u njezin salon iz tog razloga, nije otišao bez suza u očima, ali radosnicama jer su im Ksenija i microblading, vratili samopouzdanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Taj osmijeh, te radosnice, meni su nagrada i to je ono što joj je dovoljno – kaže lijepa Brođanka. Na pitanje s kakvim pričama joj dolaze oni koji traže njenu pomoć ona odgovara da su to priče koje nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim i da je svaka duboko dotakne.

- Nedavno mi je u salon ušetala djevojka sa svojih 16 godina. Došla je s majkom iz okolice Zagreba. Djevojka je preživjela eksploziju plina koja joj je uzrokovala opekotine, između ostalog i opekotine na licu. Doživjeti to u bilo kojoj dobi je bolno, kako tjelesno tako i mentalno. Susret s tom djevojkom posebno me dirnuo, jer ta djevojka je puna života. Za nju ne postoji problem koji ona ne može riješiti. Okružena je prijateljima koji ju prihvaćaju, ima simpatiju koja joj je uzvraćena, naoružana osmijehom u tako delikatnoj dobi u takvoj situaciji, ispričala je Ksenija oduševljena snagom mlade djevojke.

Takav susret ponuka čovjeka na razmišljanje, pa čak i na postiđenost kada od nečega što nije, napravi problem.

Nikakav novac tu nije bitan. Bitne su priče, bitni su osmijesi, bitno je poboljšavanje psihičkog stanja osoba koja pati – istaknula je Ksenija čijim je radom oduševljena i njezina sugrađanka Ronalda Kovačević (41).

- Prije 9 godina počinje moja borba za život koja još uvijek traje. Prvi puta sam ostala bez obrva 2009. godine. Prvo sam ostala bez kose i nakon nekog vremena bez obrva i trepavica. Nekako sam gubitak kose i prihvatila, ali obrve i trepavice bile su mi potpuni šok. Izgubila sam uopće pojam da sam žena, a štogod bih napravila šminkanjem ili kamufliranjem izgledalo je ružno. Ksenija me pozvala i ponudila mi iscrtavanje obrva, no moram priznati da sam bila skeptična prema tome.

Međutim, kad mi je napravila obrve, vratila mi je nadu u ženstvenost i ljepotu. Prestala sam skrivati lice šiltericama i šeširima. Skinula sam pokrivala za glavu i bez ikakvog straha ponovno sam bila ja. Čak mi je ponudila i iscrtavanje kapaka zbog trepavica, no trepavice su se nazirale i počele rasti. Evo, jednim simboličnim iscrtavanjem Ksenija mi je učinila čudo. I na tome sam joj neizmjerno zahvalna – rekla je Ronalda Kovačević (41) iz Slavonskog Broda. A vedra Ksenija uživa u radosti svih ljudima kojima pomaže te ne propušta priliku da pozove sve žene kojima treba pomoć.

- Žene najčešće ostanu bez riječi, ili tek izuste hvala. Zahvaljuju se nekoliko puta. I ne samo one, već i njihovi najmiliji, koji su sretni zbog njih samih, tako da je moja sreća time još veća, ispričala je simpatična Ksenija Karabegović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora