News

Komentari 48

Vratio se s broda i stradao: Tu gdje je poginuo stoji spomenik stradalom u sličnoj tragediji...

Vratio se s broda i stradao: Tu gdje je poginuo stoji spomenik stradalom u sličnoj tragediji...

Peugeot se u oštrom zavoju zanio, prešao u drugi trak, zabio se u brežuljak te pao na škrape pa u plićak...

Uvala Bataluša u Poljicima kraj Trogira. Na jednom od rijetkih asfaltiranih proširenja uz Jadransku magistralu svako nekoliko minuta stane poneki automobil. Iz njih izlaze uglavnom mlađi muškarci, prelaze cestu te zastaju na malenom zemljanom nasipu s južne strane prometnice. Gledaju tragove na asfaltu.

Potom se spuštaju tih nekoliko metara do razine mora, gdje su na stijenama daljnja svjedočanstva tragedije koja se dogodila tek nekoliko sati ranije... Razbijeno vjetrobransko staklo, okvir za registracijske pločice, jakna, automobilski tepih.

Na tome mjestu, oko 2.30 sati tog jutra, s jedne od najopasnijih dionica DC8, kako je službeni naziv za Jadransku magistralu, izletio je Peugeot 206 u kojem se nalazio 33-godišnjak. Poginuo je na mjestu nesreće. Automobil je vozio M. V. iz Sevida, omiljen u ovom kraju, dobro poznat svim našim sugovornicima, s onima koji su uopće imali snage prozboriti koju rečenicu između cigareta koje su palili jednu za drugom...

Nisu bili od velikih riječi, i oni su u šoku zbog tragedije pregledavali tragove pitajući se kako se momku koji je dobro poznavao cestu moglo dogoditi da baš u tom oštrom zavoju, odavno po zlu poznatom - čak i to odmorište uz prometnicu je zapravo stari dio ceste, još oštriji zavoj, koji je prije više od 20 godina rekonstruiran - izgubi kontrolu nad vozilom.

Poljica: 33-godišnjak autom sletio u more, na mjestu preminuo

- Nekidan je došao s broda... - jedva nam je kazao jedan njegov poznanik.

- Bili su sinoć kod jednog prijatelja iz ekipe, njih nekoliko - govore nam malo kasnije članovi rodbine nastradalog muškarca.

Vozio je iz smjera Trogira prema Marini. Pola kilometra prije poznatog ribogojilišta ušao je u oštri lijevi zavoj. Što se točno dogodilo, je li bio u pitanju trenutak nepažnje, klizav kolnik u to doba noći, neprilagođena brzina ili kombinacija svega, vjerojatno niti policijska obrada nesreće neće dati konačan odgovor.

Poljica: 33-godišnjak autom sletio u more, na mjestu preminuo

Činjenica jest da su na asfaltu ostali tragovi zanošenja, što je kredom posebno iscrtano tijekom očevida, koji negdje po sredini zavoja prelaze preko suprotnog prometnog traka ravno u maleni nasip. Na tome mjestu je Peugeot udario u tlo, odbio se u zrak, doslovno preletio mali spomenik koji je postavljen kao svjedočanstvo slične tragedije od prije 15-ak godina, te udario u stabalce česmine. Nakon toga se automobil survao na stijene u moru...

Najčitaniji članci