News

Komentari 10

Vrdoljak: 'Mi ne ucjenjujemo, za nas je slučaj Pupovac gotov'

Vrdoljak: 'Mi ne ucjenjujemo, za nas je slučaj Pupovac gotov'

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je u ponedjeljak kako je za njegovu stranku slučaj Pupovac završen. Stranka je, kaže, danas raspravljala zašto tri posto škola još nije dobilo udžbenike

- Danas o tome nismo razgovarali ni 30 sekundi, samim tim smatramo da je ta tema za nas završena, odgovorio je Vrdoljak na pitanje novinara je li za HNS slučaj Pupovac, potaknut izjavama čelnika SDSS-a, završen i hoće li vladajuća koalicija čiji je HNS član odraditi zadnju godinu mandata.

Na Klubu HNS-a, koji se sastao uoči jesenskog zasjedanja Hrvatskoga sabora, puno se više, rekao je, razgovaralo o reformi strukovnog obrazovanja. Iz toga se može izvući zaključak da to (Pupovac) za nas nije tema koja je i dalje životna, rekao je Vrdoljak nakon sjednice Kluba na kojoj su bili i HNS-ovi ministri.

Odbacio je tvrdnje da i HNS ucjenjuje Vladu.

- HNS niti jednom nije ucjenjivao, nismo to radili kada smo razgovarali o važnosti kurikularne reforme, o tome da je vrijeme da Lovro Kuščević ode, samo smo izrazili svoj stav i tražili razgovor s našim koalicijskim partnerima, ne s pozicije ucjene, odgovorio je Vrdoljak upitan za prozivke Darinka Kosora (HSLS) o ucjenjivanju koalicijskih partnera.

- Nemam više praksu politički komunicirati tako da bih svaki put odgovarao na izjavu bilo kojeg svog kolege iz opozicije ili pozicije, dodao je. 

Na novinarsko pitanje hoće li premijer imati više problema s koalicijskim partnerima ili s HDZ-ovcima, odgovorio je: "Pitajte premijera."

O odnosima u HDZ-u danas uopće nismo razgovarali, nego o strukovnom obrazovanju i o tome kako tri posto škola još nije dobilo udžbenike, rekao je.

- HNS-ovci su se na Klubu dotaknuli predsjedničkih izbora, no o tom pitanju stvar će biti jasnija u subotu, kada zasjeda Središnji odbor stranke i kada će se znati hoće li stranka imati svog kandidata. Prijedlog je Predsjedništva stranke da se ne podrži nikoga od postojećih kandidata, podsjetio je Vrdoljak.

Klub je, izvijestio je, potvrdio stajalište Predsjedništva HNS-a o potpori zahtjevima za povećanje plaća prosvjetarima, a razgovaralo se i o tome kako pronaći način da se Sabor fokusira na zakonske teme koje će u njega dolaziti, s obzirom na veliku vjerojatnost da će se pretvoriti u pozornicu predsjedničkih izbora. 

(mz)

 

Najčitaniji članci