Obavijesti

News

Komentari 41

Vrdoljak potpisao s Katarcima: Želimo biti energetsko čvorište

Vrdoljak potpisao s Katarcima: Želimo biti energetsko čvorište
7

Ministar Vrdoljak je poručio kako Hrvatska želi biti energetsko čvorište regije, a ovo otvara vrata prema sljedećim koracima. Katar je iskazao interes za LNG na Krku

VIDEO

Na poziv Banskih dvora u Hrvatsku je stiglo visoko izaslanstvo Katara, a njihov ministar energetike i industrije Mohammed Bin Saleh Al-Sad razgovarao je s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom

Potpisan je Memorandum o suglasnosti u području energetske tehnologije i kojim se otvaraju vrata budućim konkretnim potezima i projektima. Razgovaralo se tek o mogućnostima suradnje posebice ekonomske, a visoka delegacija iz Katara zainteresirana je za opskrbu plinom budućeg LNG terminala na Krku kojeg će posjetiti, a prezentirat će im se i ostali strateški projekti od plana izgradnje Jadransko-jonskog plinovoda, od novih eksploatacija i istraživanjima, budućnosti INA-e kao strateške energetske kompanije i njenim potencijalima u budućnosti.

- Hrvatska želi biti energetsko čvorište - ustvrdio je Vrdoljak i kazao da smo na dobrom putu da postignemo cilj što jeftinije i što sigurnije opskrbe energentima za građane i industriju Hrvatske.

Katarski ministar Al-Sada kazao je da mu je drago što je današnji susret potvrdio da hrvatska i katarska strana dijele puno vrijednosti što je to dobar temelj za daljnju suradnju. Drago nam je što smo vidjeli da su nam sva vrata otvorena, kazao je Al-Sada, a na upit na koji način bi eventualno mogli uložiti u LNG terminal, je odgovorio:

- Danas ćemo imati priliku otići u posjet LNG terminalu gdje ćemo vidjeti sve parametre projekta i imamo timove koji će onda moći razmotriti ovaj projekt sa svih aspekata - izjavio je.

Prije sjednice Vlade potpredsjednik Branko Grčić rekao je kako smatra da je ovo formalni početak suradnje Hrvatske i Katara.

- Ono što je interes Kararaca jest isporuka plina Hrvatskoj i regiji. Hrvatska s LNG terminalom može postati dobar distribucijski kanal. Naravno o tome treba još jako puno trazgovarati, ali ovo je dobar prvi korak - kazao je Grčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.