Obavijesti

News

Komentari 56

Vrdoljak: Tražimo model koji je moguć da otkupimo udjele Ine

Vrdoljak: Tražimo model koji je moguć da otkupimo udjele Ine
1

Na ono što smo dobili kao informaciju i pismo, moj odgovor je - da mi želimo razmisliti o pravu prvootkupa, rekao je u emisiji Poslovni tjedan Hrvatskog radija

VIDEO

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je kako će Vlada do kraja mjeseca MOL-u načelno odgovoriti da je zainteresirana za pravo prvootkupa dionica Ine. Razmislit će s pravnicima što znači objava namjere, a što konkretne ponude. 

- Na ono što smo dobili kao informaciju i pismo, moj odgovor je - da mi želimo razmisliti o pravu prvootkupa - rekao je Vrdoljak gostujući u emisiji Poslovni tjedan Hrvatskog radija. 

Možemo načelno do kraja mjeseca odgovoriti - da, zainteresirani smo. Sve ostalo će vrijeme pokazati. Ali, ova nova tema koja se otvara - potencijalni razgovori o pravu prvootkupa, ne smiju usporiti niti zaustaviti naše pregovaranje o korporativnom upravljanju i svim drugim strateškim interesima Ine jer to moramo dogovoriti s kolegama iz MOL-a ili drugim strateškim partnerom, naglasio je ministar gospodarstva.

Podsjetimo, MOL je u petak navečer objavio da je ovlastio svoj Odbor izvršnih direktora da započne s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u Ini, ako s Vladom ne postigne dogovor u pregovorima o međusobnim odnosima u Ini, piše HRT.

'Tražimo model kako kupiti te dionice'

Dat ćemo sve od sebe da razmislimo, porazgovaramo, tražimo model koji je moguć da otkupimo te dionice. Ako uspijemo super, ako ne uspijemo, onda ćemo se zahvaliti i reći nismo u prilici da to kupimo danas, rekao je ministar.

Dodaje kako se možda pojavi način kako to financirati, izvan zemlje, možda i unutar zemlje, pri čemu je uz ostalo spomenuo i mirovinske fondove koji bi možda bili zainteresirani za određeni paket dionica. Ponovio je i da će bilo koji drugi strateški partner prvenstveno razgovarati s Vladom o daljnjim namjerama, strateškim interesima i budućnosti Ine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...