Obavijesti

News

Komentari 10

Pravi ponedjeljak od vremena: Kiša, vjetar, na jugu grmljavina

Pravi ponedjeljak od vremena: Kiša, vjetar, na jugu grmljavina
1

Dok je na Zavižanu -1 i pada zrnat snijeg, u većini zemlje bit će oblačno s kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom. Istrijani se mogu veseliti uglavno suhom vremenu, a imat će i sunčanih razdoblja

VIDEO

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, osobito na južnom dijelu, prognozira nam se za ponedjeljak.

Kiše će biti češće na istoku i jugu zemlje, gdje lokalno može biti i obilnih. Na Zavižanu pak jutros pada zrnat snijeg, a temperatura je zimskih -1.

U Istri će biti uglavnom suho, a danas će vidjeti i sunca.

Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a na južnom još prijepodne jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 13, na Jadranu od 14 do 18 stupnjeva Celzijevih.

Vjetar blokira promet

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Na dionici autoceste A1 tunel Sveti Rok - vijadukt Božići brzina je ograničena na 60 km/h zbog jakog vjetra.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje.

Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu