Obavijesti

News

Komentari 58

Vrijeme vruće i sparno: U četvrtak vrhunac toplinskog vala, temperature i preko 35°

Vrijeme vruće i sparno: U četvrtak vrhunac toplinskog vala, temperature i preko 35°

U četvrtak će pod narančastim alarmom biti osječko, riječko, splitsko i dubrovačko područje, a za kninsko područje izdan je crveni alarm. Ostatak nizinske hrvatske je u žutom

VIDEO

U danima pred nama stiže vrhunac toplinskog vala.

Temperature će se kretati oko 35 stupnjeva, a ponegdje i više od toga, a noći će biti tople i neugodne za spavanje. Najgore će biti u četvrtak.

Za iduće dane na snazi su upozorenja DHMZ-a za toplinski val, koja već sutra na splitskom području iz žutog prelaze u narančasto.

U srijedu je narančasto upozorenje izdano za osječko, kninsko, splitsko i dubrovačko područje, dok će ostatak zemlje, izuzev gorskih predjela, biti u žutom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Toplinski val 01:22

U četvrtak će u narančastom biti osječko, riječko, splitsko i dubrovačko područje, a za kninsko područje izdan je crveni alarm. Ostatak nizinske hrvatske je u žutom. 

Za petak je narančasto upozorenje proglašeno za osječko, kninsko, riječko i splitsko područje. 

Danas će neugodnost stvarati sparina. 

Stiže novi toplinski val: Od nedjelje i preko 35 stupnjeva
Stiže novi toplinski val: Od nedjelje i preko 35 stupnjeva

Na kopnu će još biti mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na zapadu. Od sredine tjedna u cijeloj zemlji bit će pretežno sunčano. Iako će na Jadranu vjerojatno mnogima biti podnošljivije zbog blizine mora, svakako valja obratiti pozornost na mjestimice vrlo tople noći, tijekom kojih se temperatura neće spuštati ispod 25°C, osobito u Dalmaciji, prognozira meteorologinja Dunja Plačko-Vršnjak.

Toplinski val može utjecati na zdravlje, osobito kod osjetljivih skupina ljudi, pa aktivnosti tome valja prilagoditi. 

I u utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, vruće i sparno, uz najvišu temperaturu uglavnom između 32 i 34°C. Mala vjerojatnost za lokalne pljuskove postoji uglavnom u zapadnoj Slavoniji.

I u središnjoj Hrvatskoj će mnogima biti sparno, uz umjerenu naoblaku i temperaturu iznad 30°C. Vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili poslijepodnevne pljuskove postoji uglavnom uz granicu sa Slovenijom, moguće i u Moslavini i Pokuplju.

Najveća vjerojatnost za poslijepodnevne pljuskove, lokalno moguće i izraženije, postoji u Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu, ponajprije u unutrašnjosti Istre i na širem riječkom području. Bit će djelomice sunčano i u mnogim krajevima vruće, a vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, na moru i jugo, pa će na obali i noć biti topla.

Vrlo topla noć i jutro i na srednjem Jadranu, ponegdje i južnije, pa će na snazi biti upozorenje na veliku opasnost od toplinskog vala. Danju barem djelomice sunčano i vruće, uz slabo do umjereno jugo, u početku prema otvorenom i jako, pa će i more biti umjereno valovito. Slab do umjeren jugozapadni vjetar puhat će u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će biti i najtoplije, kao i u zaobalju južnog Jadrana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a