Obavijesti

News

Komentari 16

Vrlički bankar Srki, optužen za pronevjeru devet milijuna kuna, tražio odgodu zbog korone

Vrlički bankar Srki, optužen za pronevjeru devet milijuna kuna, tražio odgodu zbog korone
3

Srđan Djaković 'počistio' je trezor poslovnice OTP banke u studenom 2019. godine. Pet mjeseci proveo je u istražnom zatvoru, te je od tada na slobodi i čeka početak suđenja na Općinskom sudu u Splitu

Iako je za utorak bilo predviđeno ročište u slučaju pronevjere novca iz vrličke poslovnice OTP banke u studenom 2019. godine, optuženi Srđan Djaković ipak se neće pojaviti na Općinskom sudu u Splitu. Kako doznajemo, početak suđenja je otkazan jer je bankar nedavno prebolio koronavirus.

Njegov odvjetnik Joško Čeh u utorak ujutro tražio je odgodu jer Djaković još uvijek osjeća zdravstvene posljedice bolesti. Kada će suđenje konačno početi, za sada se još ne zna.

Vrlički 'Robin Hood': Platio je jamčevinu, pustili ga iz zatvora
Vrlički 'Robin Hood': Platio je jamčevinu, pustili ga iz zatvora


Podsjetimo, Djaković se tereti da je pronevjerio gotovo devet milijuna kuna. Zapravo je iz trezora odnio 11,5 milijuna, no dio novca je ostavio obitelji i na još tri adrese te pronađen.

Očistivši trezor Djaković je, uz pomoć 46-godišnjaka koji je u međuvremenu preminuo, prešao granicu i pobjegao u Bosnu i Hercegovinu gdje je proveo desetak dana. Potom se ipak odlučio predati te je, u pratnji odvjetnika Čeha, ušetao u policijsku postaju i sve priznao. Objasnio je da je morao vratiti dugove, no gdje i kome, i dalje nije poznato.

Djaković je u istražnom zatvoru proveo pet mjeseci, a izašao je na slobodu nakon što je uplatio jamčevinu od 200.000 kuna za koju je obitelj podignula kredit. Vrličani ga od tada uredno viđaju komentirajući kako 'živi punim plućima, sto na sat'.

Opljačkana poslovnica OTP banke


- Nikad popularniji, nikad mlađi, nikad slobodniji. Cijeli svijet je njegov! Eno, nešto i po kući renovira, on je na jednom katu, sin na drugom - ironično nam je iskomentirala Vrličanka bankara Srkija koji u svom mjestu ima i onih koji ga podržavaju, jer je uvijek bio spreman pomoći, ali i onih koji o njemu nemaju nimalo lijepo mišljenje.

Kolegica koja je radila s Djakovićem u vrijeme dobro osmišljene, gotovo filmske pljačke, ostala je bez posla. Istragom je naime utvrđeno da su Djaković i ona razmijenili šifre i tako napravili veliki sigurnosni propust koji je Srkiju omogućio da svoj naum i provede.

'Nisam imala razloga sumnjati, a ispada da sam držala kesu'
'Nisam imala razloga sumnjati, a ispada da sam držala kesu'


Inače, zatvaranje poslovnice banke u Vrlici je zapravo, kako smo i ranije izvještavali, bio i razlog da se Srki odvaži na potez za koji je optužen. Naime, Djaković je naručio veću količinu gotovine, navodno se pravdajući kako će ljudi početi povlačiti gotovinu zbog najavljenog odlaska banke iz grada.

Novac je stigao dan kasnije i nestao taj isti dan, 8. studenog 2019. godine. Sve se saznalo u ponedjeljak 11. studenog kada je njegova kolegica došla na posao.Tijekom istrage ona je kazala kako je Djaković bio ljutit zbog zatvaranja poslovnice govoreći da treba uzeti novac i pobjeći u Brazil. Priznala je da te njegove riječi nije ozbiljno shvaćala.