Vrsalović: Vatrogasce s Kornata nije zalio kerozin | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 8

Vrsalović: Vatrogasce s Kornata nije zalio kerozin

Vrsalović: Vatrogasce s Kornata nije zalio kerozin
6

Vatrogasce smo premještali na tlu kako bismo ih što lakše unijeli u helikopter, tvrdi Srđan Vrsalović iz GSS-a. Srđan je prvi fotografirao vatrogasce

VIDEO

Srđan Vrsalović, član Gorske službe spašavanja, prvi je fotografirao nesretne vatrogasce. Nakon što su dobili dojavu da su u okruženju vatrom, GSS-ovci su se zaputili helikopterom na mjesto nesreće i tamo ugledali sablasni prizor:
- Kod prvog preleta ispucao sam nekoliko fotografija od kojih je samo jedna dobre rezolucije, a ostale nisu jer se helikopter tresao. Odmah smo se spustili do njih i tek tada shvatili razmjere svega. Nije bilo aktivnog plamena, ali tlo je bilo užareno. Neki su vatrogasci još bili pokretni, a neki su nepomično ležali. Započeli smo s transportom čim smo sletjeli. Premještali smo ih na tlu, ali samo po nekoliko metara, kako bi helikopter mogao doći na što bolju poziciju i kako bi njihovo izvlačenje bilo što jednostavnije - rekao je Vrsalović te dodao da nije bilo curenja kerozina iz helikoptera:
- Nije bilo nikakve druge vatre na otoku Kornatu - rekao je Srđan Vrsalović.
Joško Klarić, koji je i sam 30. kolovoza 2007. bio sudionik tragične ekspedicije i čiji je sin Dino tog dana poginuo kazao je kako nove fotografije ipak mogu dokazati da su vatrogasi na Kornatu gorjeli dvaput.
- Ako je i istina to što kaže DORH da se otprije nalaze u sudskom spisu i da su bile dostupne multidisciplinarnoj komisiji, do sada se nije znalo što predstavljaju i zato one sada, bez obzira što tko tvrdio,  uistinu bacaju novo svijetlo na sve činjenice vezane uz kornatsku tragediju - rekao je Klarić. On demantira navode pripadnika GSS-a da su oni snimili te fotografije samo pet-šest minuta nakon onih koje su do sada bile dostupne javnosti.
- Čisto sumnjam u sve što su rekli iz GSS-a. Pokušavaju zamagliti činenice. Volio bih se s njima suočiti, na sudu i u javnosti. Ja sam pronašao unesrećene vatrogasce i obavijestio sam nadređene i tek tada je GSS došao na požarište. Bio sam na tlu kad su letjeli helikopteri i znam što su tada mogli slikati. Sporne fotografije su snimljene puno prije mog i njihova dolaska. Međutim, nitko to nije htio provjeriti. Istraga je napravljena traljavo i namjerno se sve zataškava. Ako do istine i pravde ne uspijemo doći, bit ćemo prisiljeni internacionalizirati problem - rekao je Joško Klarić, koji je uvjeren da su vatrogasci stradali, ne od eruptivnog požara, već od kerozina koji se iz helikoptera izlio po njima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'
PRETUKLI GA DO SMRTI

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'

Josip Štrok (31) je u ožujku nasmrt pretučen u Dublinu. Tijelo je još u Irskoj jer su njegovi rastavljeni roditelji podnijeli dva zahtjeva za povratak tijela

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.