Obavijesti

News

Komentari 1

Vrtići u Sinju od 1. studenog postaju besplatni za svu djecu

Vrtići u Sinju od 1. studenog postaju besplatni za svu djecu

Riječ je o novoj demografskoj mjeri kojom bi se rasteretio budžet sinjskih obitelji, a djeci osigurali najbolji uvjeti za rast i razvoj, rekao je gradonačelnik Miro Bulj

VIDEO

Sva djeca u sinjskim vrtićima od 1. studenog imat će besplatan vrtić, odlučilo je u ponedjeljak sinjsko Gradsko vijeće, na prijedlog gradonačelnika Mire Bulja (Most). 

Bulj je najprije predložio da se izvan snage stavi odluka o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika usluga u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Sinja, a onda i besplatan vrtić za svu upisanu djecu u vrtićima, gradskim i vjerskim, što je Gradsko vijeće prihvatilo na redovnoj sjednici koja je potrajala do kasno navečer.

"Riječ je o novoj demografskoj mjeri kojom bi se rasteretio budžet sinjskih obitelji, a djeci osigurali najbolji uvjeti za rast i razvoj. Od početka mandata donio sam niz demografskih i socijalnih mjera za naše obitelji, a posebno djecu, učenike i studente", kazao je sinjski gradonačelnik. 

Podsjetio je da je na početku njegova gradonačelničkog mandata gradski vrtić "Bili cvitak" imao 29 skupina, a danas ih ima 43 te da je u vrtiće bilo upisano 603 djece, a danas ih je 911.

"Otvoren je i novi vrtić Nikolino u Brnazama, Vrilo na Hanu, a uskoro se otvara novouređeni vrtić Ferata u Tripalovom voćnjaku. Raspisana je i javna nabava za gradnju potpuno novoga vrtića u Glavicama koji će biti otvoren početkom sljedeće pedagoške godine. Novi vrtić koji planiramo graditi u Karakašici sufinancirat ćemo iz drugih izvora pa smo ga već i kandidirali na europske fondove", rekao je.

Uz to, roditeljima djece koja nisu upisana u vrtić, a ispunjavaju sve uvjete, i ove je godine osigurana mjesečna naknada od 150 eura.

"Kao gradonačelnik ću napravit sve da svako naše dijete od rođenja ima najbolje moguće uvjete za rast i razvoj. Svakodnevno stvaramo preduvjete za doseljavanje mladih obitelji, a postojećim ćemo pružiti dodatnu sigurnost za bolji život u Sinju", poručio je Bulj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...