Obavijesti

News

Komentari 78

Paklena vrućina u cijeloj zemlji, u Kninu izmjerili visokih 40 °C

Paklena vrućina u cijeloj zemlji, u Kninu izmjerili visokih 40  °C
5

U unutrašnjosti će temperature biti i više. Očekuje nas sunčan, vruć pa i vrlo vruć dan, a slično vrijeme zadržat će se i idući tjedan. U osam sati u Splitu je bio 31 °C

VIDEO

U 13 sati u Kninu je izmjereno visokih 39 stupnjeva Celzijevih, a sat kasnije temperatura se popela na 40 stupnjeva, javlja meteo.hr. Stupanj niža temperatura zabilježena je u 14 sati u Kukuljanovu i Metkoviću. Rijeka se grijala na visokih 38 stupnjeva Celzijevih.

Već u osam sati u Splitu i Mljetu temperatura se već popela na 31 stupanj Celzijev. Kao i u subotu, i u nedjelju nas očekuje sunčano, vruće pa i vrlo vruće vrijeme s temperaturama koje će rasti do 39 stupnjeva Celzijevih. U unutrašnjosti bi mogle biti i više.  Veću 10 sati Rijeka se grijala na visokih 35 stupnjeva Celzijevih, a tek stupanj manje je zabilježen u Splitu. Već sat kasnije najtopliji je, kao i obično, bio Knin koji se dan uoči proslave 'Oluje' grije na 36 stupnjeva Celzijevih. Ista temperatura zabilježena je i u Puli.

Slično vrijeme i idući tjedan

Poslijepodne i navečer postoji vrlo mala mogućnost za kratkotrajne pljuskove uglavnom u gorskom Kotaru. Puhat će većinom slab vjetar, a na Jadranu slab do umjeren zapadni i jugozapadni. 

Slično vrijeme očekuje nas i većinu idućeg tjedna, zato pokušavajte što manje izlaziti za vrijeme najvećih vrućina i uvijek sa sobom imajte tekućine. 

Posebno ako idete na put, jer i danas nas očekuju gužve na cestama.

I temperature mora bit će visoke, posebno na sjevernom Jadranu. U Malinskoj i Puli u osam sati izmjerena je visoka temperatura mora od čak 27 stupnjeva Celzijevih. U Dalmaciji su temperature nešto niže, oko 22 stupnja Celzijeva.

I danas pojačan promet

Kako javlja HAK, vrlo gust promet i kolone su na ovim cestama:

- na autocesti A1 od Zagreba prema Karlovcu, pred naplatom Lučko
- na autocesti A7 od Svetog Kuzma prema Križišću
- na Krčkom mostu.

Promet je pojačan i na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo, te između čvorova Jankomir i Lučko. 

U subotu su kolone na Lučkom u određenim razdobljima bile duge i po 25 kilometara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"