News

Komentari 26

Vučić o Milanovićevoj izjavi o vodenim pištoljima: Moj sin ih ima 19, on je pravi šampion...

Vučić o Milanovićevoj izjavi o vodenim pištoljima: Moj sin ih ima 19, on je pravi šampion...

Ne mislim ja da njih brinu pištolji na vodu. Brine ih što po svim svjetskim analizama više nismo 3 puta slabiji, već malo jači. Nemamo problema s tim, kaže predsjednik Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u petak na konferenciji rekao kako Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali i kako neće Rusiji uvoditi sankcije. Na konferenciji se dotakao i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i Hrvatske vojske. Na pitanje novinara da komentira izjavu Milanovića  koji je ironično pitao čime bi to Srbija napala Kosovo i jesu li to pištolji na vodu, Vučić je rekao:

- Što se tiče predsjednika Hrvatske, za razliku od njega, ja veoma poštujem i hrvatsku državu i hrvatsku vojsku. Riječ je o vrlo snažnoj vojsci, respektabilnoj, koja i dalje jača, u koju ulažu mnogo novca i ja im na tome čestitam. Što se tiče pištolja na vodu, tu je moj mali sin Vukan apsolutni šampion. Ima 19 pištolja i pušaka na vodu. On, znate, sanja da bude vojnik jednog dana. I najviše na svijetu bi to volio. Kažem vam, ima 19 pušaka i pištolja na vodu. Tako da, ako idemo na natjecanje u pištoljima na vodu, mi ćemo pobijediti. 

- Ne mislim ja da njih brinu pištolji na vodu. Brine ih što po svim svjetskim analizama više nismo 3 puta slabiji, već malo jači. Nemamo problema s tim jer ćemo uvijek čuvati mir, nikakve probleme nemamo ozbiljne s njima osim njihove sujete i povijesnih problema. Povijesni problemi su za nas i Oluja i Jasenovac i mnogi drugi. Imamo tu granicu na Dunavu na koju gledamo drugačije, ali to nisu pitanja zbog kojih bi netko ulazio u sukob bilo kada. Nemamo tu vrstu problema i dobro da je nemamo i da pokazujemo veće poštovanje jedni prema drugima. Naša će vojska biti sve jača. Samo ne znam zašto onda tisuće tekstova za mene da se Vučić ili "mali Putin naoružava". A što se pištolja na vodu tiče, tu je Vukan apsolutni svjetski šampion - rekao je Vučić.

- Predsjedniče, samo u vezi Hrvata. Ja mislim da su Hrvati pravi majstori da izaberu pravu stranu. Ne bi me čudilo da već spremaju ruske zastave. Masovno su dočekivali Hitlera pa Tita. Da oni pričaju o pravoj stvari, malo je stvarno licemjerno, da budem zlurad i istinit - ubacio se Ivica Dačić. 

Najčitaniji članci