Obavijesti

News

Komentari 551

'Oluja je spriječila genocid, a Vučić je huškao na ubojstva'

'Oluja je spriječila genocid, a Vučić je huškao na ubojstva'
3

Na Vučićevu izjavu da je Oluja najveće etničko čišćenje na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata, žestoko je reagirao naš ministar obrane Kotromanović

VIDEO

Nakon što je srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio da bi Srbija dolazak stranih dužnosnika na vojni mimohod za obljetnicu "Oluje" 4. kolovoza shvatila kao uvredu te da je ta akcija najveće etničko čišćenje poslije Drugoga svjetskog rata, reagirao je hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović.

On je Vučiću poručio da radikalna retorika nije dobar način komunikacije i dodao:

- Komentari osobe koja je '90-tih s puškom u ruci poticala sve ono najgore i pozivala na ubojstva i mržnju - nisu nimalo vjerodostojni. Na ove najnovije pokušaje balansiranja krivnje i izjednačavanje žrtve i agresora želim jasno reći - vrlo dobro znamo tko je bio agresor, a mjesta poput Vukovara i Srebrenice najbolje govore tko je bio žrtva. Operacija Oluja je bila legitimna akcija koja je spriječila, među ostalim, još jedan masakr koji bi bio puno veći od Srebrenice - rekao je Kotromanović.

Ministar misli kako bi Vučić trebao više uvažavati operaciju "Oluja" jer bi bez nje, danas "vrlo vjerojatno morao odlaziti na još jednu komemoraciju i ispričavati se za još jedan genocid".

Vučić: To je etničko čišćenje, nemamo što slaviti

Vučić je, inače, izjavio kako Srbija 4. kolovoza nema što slaviti. Dodao je da Srbija može razumjeti unutrašnje motive Hrvatske, ali ne može se s time složiti.

- Oni planiraju veliku proslavu, za nas je od ove godine pa zauvijek dan žalosti koji je proglašen odlukom vlade Srbije i Republike Srpske. Teško je pronaći, tužniji dan u srpskoj povijesti - rekao je Vučić.

Imat ćemo simbolično obilježavanje na prijelazu Rača na kojem će biti cijelo rukovodstvo i Republike Srpske i Republike Srbije. Tako ćemo pokazati da nikad nećemo zaboraviti najveći zločin etničkog čišćenja poslije Drugog svjetskog rata na teritoriju moderne Europe - dodao je srbijanski premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 551
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...