Obavijesti

News

Komentari 95

'Vuk me proganjao šumom 12 sati, a tad se pojavio medvjed'

'Vuk me proganjao šumom 12 sati, a tad se pojavio medvjed'
1

Joanne Barnaby preživjela je 14 sati u kanadskoj divljini. Doživjela je i preživjela priču kakva se može vidjeti samo na filmu. Ipak, ona tvrdi da je sve istina...

VIDEO

Kanađanka Joanne Barnaby bila je na rubu smrti, prekrivena ubodima komaraca, krvava, dehidrirana i isrcpljena kada je čula kako jedna medvjedica u šumi doziva svoje mladunče. Barnaby nije mogla doći k sebi od sreće...

Dvanaest sati ranije, ona je brala gljive u udaljenoj kanadskoj divljini kada je čula režanje iza sebe. Okrenula se i vidjela mršavog crnog vuka koji se htio obračunati sa njezinim psom. Tako je ona skoro 12 sati bježala kroz divljinu Sjeverozapadnog teritorija Kanade, koji je nedavno stradao u velikom požaru, piše Washington Post.

Kobna greška

Joanne se 10. lipnja sa prijateljicom Tammy Caudron uputila u 'lov' na smrčke, vrlo cijenenu vrstu gljiva. Oko 13 sati parkirala je blizu šume, a sa sobom je ponijela samo košaru i limenku piva. Uz nju je bio i njezin crno-žuti vjerni pas mješanac imena Joey. 

Kako kaže, kobna greška joj je bila što je pušku, koju inače uvijek ima kada odlazi u šumu, ostavila u autu. Kaže da nije htjela da joj smeta na leđima.

Ona i prijateljica Tammy su se razdvojile i krenule u potragu za gljivama. Dogovor je bio da se nađu kod auta za par sati. 

Nakon par sati provedenih u branju gljiva, Joanne je čula režanje, a kada se okrenula vidjela je da njezin pas i jedan poprilično mršav vuk stoje tik jedan nasuprot drugog i reže. Barnaby kaže da je vuk bio star, ali da je bio pametan.

- Trebalo mi je vremena da shvatim koliko je pametan. Strateški me pokušavao odvojiti od psa kako bi me savladao. Nije bio dovoljno jak da nas oboje svlada. Mislim da je bio svjestan toga - objašnjava Joanne Barnaby.

"Režao je na mene, proganjao me"

Joey je pokušao lajanjem uplašiti vuka, ali mu to nije polazilo za rukom. Vuk je samo gledao i gotovo da je bio spreman napasti.

- Režao je na mene. Tjerao me sve dalje i dalje od autoputa. On me proganjao - dodala je.

Ipak, velika sreća u cijeloj situaciji bila je što Joanne poprilično dobro poznaje šumu, pa su šanse da se izgubi bile veoma male. Mrak je pao, a Joanne je ostala bez hrane i vode, no vuk nije odustajao. Uz to, cijelo vrijeme ju je pratio 'oblak' komaraca.

- Ruke su mi bile pune krvi i komaraca. Toliko mi ih je bilo na licu da sam u pojedinim trenucima jedva uspjela išta vidjeti - objasnila.

Kada se njezina prijateljica Tammy vratila do automobila, shvatila je da Joanne još nije došla. No, nije se brinula jer su njih dvije imale sistem. Koja prva dođe, potrubi i pojede nešto dok se druga ne vrati. No, kako se Joanne još nije vraćala, Tammy se ponovno zaputila u potragu za gljivama. Kada se nakon sat vremena opet vratila i vidjela da Joanne nema, tada se zabrinula.

Iako svi lokalci znaju da Joanne jako dobro poznaje divljinu, ipak je obaviještena policija i dio ljudi se zaputio u potragu.

"Noć je bila hladna, a mi iscrpljeni"

Noć je bila hladna, a Joanne Barnaby na granici izdržljivosti kada je čula kako medvjedica doziva svoje mladunče.

- Sjela sam na panj i koncentrirala sam se. Čula sam odgovor mladunčeta koje je dolazilo iz drugog pravca. Vuk je u međuvremenu samo gledao - priča ona.

Tada je došla na suludu ideju da stavi sebe između majke medvjeda i mladunčeta nadajući se da će medvjed otjerati vuka.

Naravno, taj plan joj se mogao obiti o glavu, jer je medvjedica lako mogla napasti nju,a  ne vuka. Kako je išla prema mladunčetu sve je jasnije čula glas malog medvjeda. Odjednom, iza njezinih leđa došlo je do okršaja medvjeda i vuka.

"Kako smo uspjeli pobjeći?"

Ona i njen pas tada su uspjeli pobjeći vuku, ali i okrijepiti se na jezeru. Iako je voda bila prljava, Joanne nije imala izbora. Nastavila je svoj put kroz šumu, a snaga joj je bila na izmaku. U jednom je trenutku pala na leđa i ostala ležati.

- Bila sam očajna. U tri navrata te noći me uhvatilo plakanje, i to je bio jedan od njih. Mislila sam da neću izaći živa iz te šume - kaže. Uspjela se pridići i nastaviti hodati kroz šumu.

- Počela sam razgovarati sa oba svoja sina, jedan od njih je umro dok je bio beba, a drugi je sada već muškarac. Razgovarala sam sa svima koje volim i plakala cijelo vrijeme - kaže. 

S obzirom na to da je šuma nedavno bila u velikom požaru koji je pogodio Kanadu, prema pepelu i spaljenom drveću otprilike je znala u kojem smjeru treba ići da dođe do autoputa.  

Nakon gotovo 14 sati provedenih u šumi njezine noge osjetile su asfalt pod nogama. Srećom, naišla je na policiju koja joj je dala hrane i vode, ali je odbila vožnju do kuće. Rekla je policiji da će se sama odvesti do kuće, no na putu do kuće Joanne se skoro onesvijestila u autu od umora. Ipak, nekako je uspjela doći do svojeg prilaza gdje ju je već čekala prijateljica Tammy.

- Mislila sam da si mrtva - rekla joj je Tammy i dodala kako je to bio najveći zagrljaj i najveće plakanje koje je imala u životu.

Joanne je svoju nevjerojatnu priču objavila na Facebooku, a prenijeli su je i drugi mediji. Mnogi su u komentarima hvalili njezinu spretnost i domišljatost, ali ima i onih koji su uvjereni da je cijela priča samo plod njezine mašte. Ipak Joanne Barnaby i njezina prijateljica Tammy Cauldron uvjeravaju da se sve zaista tako i dogodilo, a potvrdu njezinog nestanka dala je i spasilačka služba.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe