Obavijesti

News

Komentari 56

Ž. Budimir: HDZ je mafijaško - korupcijska organizacija u BiH

Ž. Budimir: HDZ je mafijaško - korupcijska organizacija u BiH
3

Predsjednik Federacije BiH i HSP-a BiH smatra da je HSP napravio više u dva tjedna nego HDZ u 14 godina. Srb kaže da HDZ jača poziciju Milorada Dodika

VIDEO

HDZ svoj izborni poraz u Bosni i Hercegovini želi predstaviti porazom hrvatskog naroda. E, mi to nećemo dopustiti, rekao je Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH i HSP-a BiH, te general HV-a i HVO-a.

- Sve što predstavnici oba bosanskohercegovačka HDZ-a pričaju posljednjih dana samo je pokriće za izgubljene osobne pozicije. A mi smo u ova dva tjedna već napravili više nego HDZ u 14 godina. Primjerice, već smo s našim koalicijskim partnerima na prvoj sjednici Vlade Federacije BiH dogovorili izradu novog poslovnika prema kojemu više neće biti moguće preglasavanje Hrvata na sjednicama Vlade Federacije BiH, što je dosad bila praksa, a što je HDZ bio izglasao, kaže Živko Budimir. 

Daniel Srb je taj problem nazvao temeljnim problemom bosanskohercegovačkih Hrvata, a uvođenjem nacionalnog ključa HSP će riješiti taj problem. 

- Pri izboru člana Predsjedništva Federacije BiH iz redova hrvatskog naroda ubuduće će se napustiti sustav majorizacije i uvest će se, po uzoru na SAD, elektorski sustav glasovanja najvjerojatnije po županijama, rekao je Daniel Srb dodajući da se ne može prestati čuditi jednostranom prikazivanju stanja u susjednoj državi i potpunoj nezainteresiranosti u Hrvatskoj za tamošnju političku scenu.

Prema njegovim riječima, oba bosanskohercegovačka HDZ-a nisu dobila 90 posto glasova, kako se predstavlja u javnosti, nego između 50 i 60 posto. Jer, tvrdi Srb, da su oni uistinu dobili toliko glasova, dobili bi i sve mandate pa ne bi onda uopće imali o čemu razgovarati.

- Njima je ponuđena mogućnost sudjelovanja u vlasti, no oni su se okrenuli konceptu jačanja položaja Milorada Dodika i Republike Srpske procjenjujući da će time ostvariti neke koristi za sebe, a što je pogubno za Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u BiH, rekao je Srb.

Aktualni predsjednik Federacije je bosanskohercegovački HDZ nazvao "mafijaško-korupcijskom organizacijom" koja je u potpunosti izgubila osjećaj i dodir sa svojim narodom u BiH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa