Obavijesti

News

Komentari 47

Milanović: Tko podmeće Vladi u ovim trenucima nije korektan

Milanović: Tko podmeće Vladi u ovim trenucima nije korektan
1

Hrvatski premijer Zoran Milanović je kazao da je prioritet hrvatskih vlasti da pruži pomoć hrvatskim obiteljima koje su se vratile na svoja imanja u Bosni i Hercegovini

VIDEO

Dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavio je u subotu u Bugojnu gdje je o situaciji u toj općini razgovarao s načelnikom Hasanom Ajkunićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Vlatkom Glavašem. U mjesnoj zajednici Kandija premijer Milanović susreo se s predstavnicima hrvatskog naroda i povratnicima u ovo naselje, u kojem trenutno živi 120 hrvatskih obitelji s oko 350 članova.

U izjavi za brojne domaće i hrvatske medije, premijer Milanović je kazao da je prioritet hrvatskih vlasti da pruži pomoć hrvatskim obiteljima koje su se vratile na svoja imanja u BiH.

- Ovdje vidimo Hrvatski dom koji se financira sredstvima Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u razgovoru s ljudima ovog kraja obaviješten sam, također, da nemaju središnje škole. To je nešto što ćemo staviti u prioritet, da u Bugojnu bude škola koju će financirati Hrvatska vlada. Naravno, to moramo raditi u suradnji s lokalnim vlastima - naglasio je Milanović.

Premijer Milanović je kazao i da Hrvatska "ne može izravno ulagati u gospodarstvo u BiH, ali je može poticati, a na hrvatskim gospodarstvenicima je da odluče na koji način i gdje će oni investirati". Posjetili su i Kraljevu Sutjesku odakle je podrijetlom i ministar Ante Kotromanović.

Milanović: Nemojte voditi kampanju protiv Vlade

Premijer je komentirao borbu za čelno mjesto u zagrebačkom ogranku stranke. Istaknuo je kako se ona ne bi smjela voditi kritiziranjem vlade, javlja HRT.

- Tko god pokušava dobiti simpatije stranačkih birača tako da u ovoj teškoj situaciji podmeće hrvatskoj vladi koja radi daleko najteži posao u Hrvatskoj nije korektan, ne razumije SDP i radi protiv interesa SDP-a, izjavio je za novinare Milanović koji nije izravno imenovao one koje je kritizirao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca