News

Komentari 478

Za crkve popustili mjere, zašto onda nisu i za kafiće? Capak: 'Vjernici trebaju duhovni mir'

Za crkve popustili mjere, zašto onda nisu i za kafiće? Capak: 'Vjernici trebaju duhovni mir'

Nastojimo smanjiti kontakte, ali da ne zabranimo aktivnosti koje su potrebne iz gospodarskih i mentalnih razloga. Ovime poštivamo želju vjernika za duhovnim mirom, objasnio je Capak novu spornu odluku

Zašto na misnim slavljima treba biti sedam kvadratnih metara po vjerniku, a ugostiteljima se ne dopusti da rade uz sedam kvadratnih metara po gostu, bilo je to pitanje našeg novinara upućeno Stožeru danas na presici.

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović se malo zbunio, nije bio siguran što treba reći, pa je pogledao prema Krunoslavu Capaku, koji se također zbunio i rekao da su ugostiteljski objekti ranijom odlukom zatvoreni. Naš novinar je ponovio pitanje zašto im se ne omogući rad pod istim uvjetima kao i crkvama.

POGLEDAJTE VIDEO Stožer popustio Crkvi, ali ne i ostalima

- Odgovor zašto im se ne omogući je nemoguć. Mjerama nastojimo smanjiti kontakte, ali da ne zabranimo aktivnosti koje su potrebne iz gospodarskih, socijalnih, psiholoških i mentalnih razloga. Ova je mjera zbog poštivanja želja vjernika za duhovnim mirom - rekao je Capak.

Naš kolega je htio dodatno objašnjenje, ali Božinović je u tom trenutku pokazao izrazitu nervozu. 

- Vi ste vjerojatno ovdje novi, vidjeli ste da se svi drže prakse da svatko postavi dva pitanja. Nemojte od jednog pitanja raditi tri, pa onda pet pitanja sve skupa - rekao je Božinović, kojeg je baš jako uzrujalo što je novinar 24sata htio postaviti potpitanje.