Obavijesti

News

Komentari 0

Za Karlovac, Ogulin, Josipdol i Tounj proglašena prirodna nepogoda od poplave

Za Karlovac, Ogulin, Josipdol i Tounj proglašena prirodna nepogoda od poplave

Prema prvim procjenama šteta na području Grada Karlovca je 10.5 milijuna eura, u Ogulinu 1.5 milijuna eura, u Tounju  350.000 eura i u Josipdolu 100.000 eura

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin proglasila je u četvrtak prirodnu nepogodu od poplave za Karlovac, Ogulin, Josipdol i Tounj, šteta se procjenjuje na 12,5 milijuna eura, a danas počinje teći dvomjesečni rok da se u državni Registar šteta dostavi konačno izvješće.

Kako je priopćeno iz Ureda županice ti su gradovi i općine pretrpjeli veliku štetu u nedavnim poplavama, kako na obiteljskim kućama i javnim objektima i poljoprivrednim površinama, tako i na prometnicama.

Prema prvim procjenama šteta na području Grada Karlovca je 10.5 milijuna eura, u Ogulinu 1.5 milijuna eura, u Tounju  350.000 eura i u Josipdolu 100.000 eura.

Stožer Civilne zaštite Obrovca: Prijavljuju se i zbrajaju štete nastale tijekom poplave
Stožer Civilne zaštite Obrovca: Prijavljuju se i zbrajaju štete nastale tijekom poplave

Slijedi postupak prijave pojedinačnih šteta.

Oštećeni imaju rok od dva tjedna da gradskim i općinskim povjerenstvima prijave štetu i rok od ukupno 50 dana da prijave provjere i dostave popis Županijskom povjerenstvu za procjenu štete.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode stupa na snagu s danom proglašenja. Tako i Županijskom povjerenstvu počinje od četvrtka teći rok od 60 dana da Državnom povjerenstvu, putem Registra šteta, dostave konačno izvješće.

Temeljem njega će se oštećenima nadoknađivati dio pretrpljene štete, ističu iz Ureda karlovačke županice.