Obavijesti

News

Komentari 22

Za novog ravnatelja Porezne uprave izabrali Borisa Šuvaka

Za novog ravnatelja Porezne uprave izabrali Borisa Šuvaka
5

Na zatvorenom djelu sjednice Vlade Josip Lozančić razriješen je dužnosti privremenog ravnatelja Porezne uprave. Novim ravnateljem imenovan je Šuvak

VIDEO

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade usvojeno je stajalište za izvanredni sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 5. rujna. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. 

Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka Vijeća EU je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka.  Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH. 

Vlada je odgovorila na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 11. srpnja u vezi s nacionalnim mjerama prijenosa Direktive. Također, Vlada je odgovorila na Pismo u vezi s nacionalnim mjerama prijenosa Provedbene direktive. Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Vlada je odgovorila na upravnu tužbu tužitelja PRIRODNI PLIN d.o.o. iz Zagreba, kojeg zastupa opunomoćenik Josip Madirazza, odvjetnik u Odvjetničkom društvu Madirazza&Partneri iz Zagreba, protiv tuženice Vlade Republike Hrvatske, radi poništenja odluke o opskrbljivaču od 27. veljače.

Boris Šuvak novi ravnatelj Porezne uprave

Raspravljano je i o kadrovskim pitanjima. Tako je Vjekoslav Rakamarić, na osobni zahtjev, razriješen dužnosti pomoćnika ministra poduzetništva i obrta, a Nadica Žužak imenovana je novom pomoćnicom ministra, koja će upravljati Upravom za poduzetništvo i obrt. 

Josip Lozančić razriješen je dužnosti privremenog ravnatelja Porezne uprave u Ministarstvu financija, a novim ravnateljem, temeljem provedenog javnog natječaja, imenovan je Boris Šuvak

Maji Barberić dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa, do povratka odsutnog glavnom tajnika Ministarstva. 

Sukladno Uredbi o osnivanju Javne Ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ Vlada je, na prijedlog gradonačelnika Grada Vukovara, razriješila Željka Sabu dužnosti dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, te imenovala Igora Gavrića novim članom. 

Ankica Nježić razriješena je dužnosti članice Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine, a Staša Skenžić imenovan je novim članom, kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. 

Šegon više nije član Upravnog vijeća Agencije za plaćanje u poljoprivredi 

Na prijedlog Povjerenstva Vlade za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Glavnoj skupštini društva Petrokemija d.d. predlaže se izbor novog člana Nadzornog odbora društva Tomislava Pokaza. 

Također, na prijedlog Povjerenstva Vlade za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Glavnoj skupštini društva Končar – Elektroindustrija d.d. predlaže  se razrješenje dosadašnje članice Nadzornog odbora društva Končar – Elektroindustrija d.d. dr.sc. Kristine Čelić, te izbor dijela novih članova Nadzornog odbora društva mr.sc. Nikole Plaveca i Petra Mišure. 

Nadalje, na prijedlog Povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, predlaže se Skupštini društva Hrvatska lutrija d.o.o. imenovanje Olega Valjala članom Uprave društva Hrvatska lutrija d.o.o. 

Na kraju, Branko Šegon razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a Tihomir Kralj imenovan je novim članom. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi