Obavijesti

News

Komentari 178

U Domu branitelja u Puli pjevat će čovjek koji slavi Karadžića...

U Domu branitelja u Puli pjevat će čovjek koji slavi Karadžića...
1

ZA PRAVOSLAVNU NOVU GODINU Boro Drljača je, između ostalog, u emisiji na TV Happy branio i popa Momčila Đujića. Đujić je četnički vojvoda koji je počinio pokolje po hrvatskim selima...

VIDEO

U Domu hrvatskih branitelja u Puli 13. siječnja organizira se doček pravoslavne ("srpske") Nove godine. Sama proslava nije sporna već odabir pjevača koji će zabavljati nazočne. Riječ je o Bori Drljači, poznatom po slavljenju Krajine i srpskog nacionalizma, piše Slobodna Dalmacija.

U jednoj od pjesama slavi i Kapetana Dragana:

"Svi smo čuli ovih dana za Dragana kapetana, stigao je iz daleka, sudbina ga baci neka. Borio se kod Obrovca, kod Plitvica i Benkovca. Kod Karina i kod Knina, sve do Zadra i Skradina. U mislima ratne slike, sad zbrinjava ranjenike. Krajina ga slavi naša, branio je od ustaša" – riječi su Borine pjesme, a ima tu i albuma "Krajino, Krajino", "Ne dam Krajine", pa "Krajišnik sam ja"...

Druga pjesma, pak, kaže: "Karadžiću sivi ptiću do neba ti hvala, s tobom lepše zore sviću, oj, sokole Karadžiću". Ne trebamo ovdje opisivati koliko je zla Radovan nanio Bošnjacima, a i Srbima koji su ga slijedili u njegovim bezumnim pohodima. O ljepšim zorama bi svakako trebalo pitati Sarajlije ili Srebreničane.

Pjevač koji će nastupiti u Puli je, između ostalog, u emisiji "Goli Život" na srbijanskoj TV Happy branio i popa Momčila Đujića. Đujić je, inače, sa svojim četnicima počinio pokolje po hrvatskim selima u Drugom svjetskom ratu – Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak.

Pop se jako dobro razumio s domaćim zločincima - ustašama, koji su mu i novčano pomagali, te su se zajedno borili protiv zajedničkog neprijatelja - osloboditelja partizana koji očistili Dalmaciju i od četnika i od ustaša.

U selu Kosovu kod Knina Đujić je formirao i sabirni logor, koji su nazivali "malim Jasenovcem". U logor su smještani Srbi koji nisu htjeli ići u četnike i bili su antifašisti. Đujić je pobjegao od antifašista i umro u Chicagu 1999., a Drljača tvrdi da mu je jednom prilikom i osobno i pjevao, na što se pop rasplakao.

Pjevač Boro Drljača u posljednje vrijeme, inače, je pomirljiv. U intervjuima govori da ga svugdje veselo dočekuju jer pjeva narodne i miroljubive pjesme.

HSP: Thompson ne može, Drljača može

Na najavu nastupa Bore Drljače oštro je reagirao HSP:

Drljača je poznat kao „pevač“ koji je svojim djelovanjem itekako potpirivao velikosrpsku agresiju i poticao pobunu srpskog stanovništva protiv Republike Hrvatske. Istančani ukus vodstva hrvatskih Srba da izaberu vrijeme i mjesto je i ovaj put pokazao što misle o Hrvatskoj, braniteljima i hrvatskom narodu.

Marko Perković Thompson, hrvatski branitelj ne može – Boro Drljača, četnički poticatelj i glorifikator može!? U Hrvatskoj, državi apsurda, njenim braniteljima nije dopušteno pjevati ali je zato  “pevačima” iz Srbije poznatima po glorificiranju ratnih zločinaca koji su po Hrvatskoj imali svoj krvavi dozvoljeno. Strašna je je to i porazna činjenica, navode u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.