Obavijesti

News

Komentari 84

Lovrić Merzel: Vrtić Krijesnica otvorit će se opet 1. prosinca

Lovrić Merzel: Vrtić Krijesnica otvorit će se opet 1. prosinca
3

Sisačko-moslavačka županica najavila je da će podmiriti dug vrtića koji od listopada ne radi te da će od sada Županija za vrtić izdvajati mjesečno 815 tisuća kuna

VIDEO

Marina Lovrić Merzel najavila je u ponedjeljak da će dječji vrtić "Krijesnica" u Hrvatskoj Kostajnici početi raditi  1. prosinca. Vrtić od 1. listopada ne radi jer mu je račun blokiran, a tete osam mjeseci nisu primile plaću. Merzel je odlučila da će županija podmiriti dug i osigurati im novac za normalan rad, piše RTL.

- Gradonačelnik Kostajnice potpisao je sporazum o izvansudskoj nagodbi sa Zavodom za zapošljavanje da se ne ide u novu blokadu grada. Županija će za normalan rad vrtića iz mjeseca u mjesec izdvajati 815 tisuća kuna, direktno na račun vrtića. Ovo nisu vatrogasne mjere nego prijelazno rješenje - kazala je županica Sisačko-moslavačke županije.

Smatra da građani koji su joj u subotu na prosvjedu ostavljali dječje igračke pred zgradom županije kaže da na to imaju demokratsko pravo.

- Poštujem građane i njihovo demokratsko pravo na prosvjed, to je u demokratskim društvima normalno i to je sve što ću o tome reći. Subotnji prosvjed bio je dijelom i politički prosvjed, oporba ga je iskoristila, građana je bilo svega 50-ak- kazale je Marina Lovrić Merzel.

Dodala je i da nikoga nije mislila povrijediti kupnjom Audija A6 već samo uštedjeti.

Potpisat će sporazum o financiranju rada vrtića

Kostajnički je gradonačelnik Tomislav Paunović je u ponedjeljak potpisao sporazum o izvansudskoj nagodbi s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, o obročnoj otplati duga od 680.000 kuna, zbog kojega je grad  neko vrijeme bio u blokadi. Ovo je omogućilo rješavanje problema Dječjeg vrtića „Krijesnica“, koji je 1. listopada prestao raditi. 

Sisačko-moslavačka županija će s Gradom potpisati sporazum o financiranju rada vrtića, na način da izravno na račun vrtića uplaćuje novac za bruto plaće i sve materijalne troškove, na mjesečnoj osnovi, s pozicije tekuće pomoći.

Županija će platiti i dug od 100.000 kuna koji postoji prema Poreznoj upravi, za  poreze i doprinose za zaposlenike vrtića.

Županija i Grad dogovorili su se da će zaostatak za plaće, 400.000 kuna u bruttu, tražiti pomoć Ministarstva regionalnog razvoja. Vrtić će ponovno otvoriti svoja vrata djeci već 1. prosinca, a prema ovom modelu funkcionirat će dok ne bude načinjena nova tablica, prema novom Zakonu o regionalnom razvoju, čija je priprema u izradi, priopćeno je iz županičina kabineta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina