News

Komentari 92

Zaboravite na nedjeljnu kavu, centar Zagreba bit će blokiran!

Zaboravite na nedjeljnu kavu, centar Zagreba bit će blokiran!

Bandić je donio naredbu prema kojoj u nedjelju od 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, na Trgu sv. Marka te u Radićevoj ulici neće smjeti raditi apsolutno ništa

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić donio je naredbu o zabrani rada 29. i 30. lipnja 2013. povodom središnje proslave pristupanja Hrvatske u EU.

Tako u subotu, 29. lipnja, od 14 sati te cijelu nedjelju, 30. lipnja, neće moći raditi cvjećari u prolazu ulice Splavnica koja s Jelačićeva trga vodi na tržnicu Dolac. Također, u subotu do 22 sata moraju se izmijestiti štandovi i druge pokretne stvari u Gajevoj ulici, nasuprot ulaza u Marićev prolaz te nasuprot glavnog ulaza u hotel "Dubrovnik". 

U nedjelju nema ni Dolca 

U nedjelju neće raditi tržnica Dolac te caffe bar "Armani" na Strossmayerovom šetalištu koji mora ukloniti i terasu do 8 sati u nedjelju. 

Od 12 sati u nedjelju zabrana rada vrijedi za pekarnice, kafiće, tvrtke, suvenirnice te druge prodavaonice i objekte na Trgu bana Josipa Jelačića, na Trgu sv. Marka te u Radićevoj ulici. 

Oni bez zabrane moraju ukloniti terase

Kafići i restorani u Gajevoj i Petrinjskoj ulici koji nemaju zabranu rada moraju do 6 sati u nedjelju ukloniti terase. 

Uz to, naređuje se i uklanjanje svih štandova i drugih pokretnih naprava na svim prilaznim pravcima Jelačićevu trgu. 

Također, čak  ni turistički vodiči u nedjelju od 12 sati ne mogu za turistički obilazak koristiti središnji zagrebački trg te Radićevu ulicu i Gornji grad. 

Ipak, kafići otvaraju vrata u ponoć

Ipak nije sve tako 'crno'. Naime, gradonačelnik Bandić je prihvatio prijedlog Ureda premijera Zorana Milanovića i donio zaključak da se ugostiteljskim objektima u središtu Zagreba u ponedjeljak, 1. srpnja omogući 24-satno radno vrijeme, u povodu proslave pristupanja Hrvatske u EU. Tako da će kafići već u ponoć moći otvoriti svoja vrata. No, pitanje je tko će im doći. Jer 1. srpnja je ipak radni dan.

Najčitaniji članci