Obavijesti

News

Komentari 261

Milanović ministrima: Bili ste sjajni, ni ja nisam bio tako loš

Milanović ministrima: Bili ste sjajni, ni ja nisam bio tako loš
7

Ministri u Vladi Zorana Milanovića raspravljat će o odobravanju sredstava na teret proračuna kako bi se podmirili troškovi za zbrinjavanje izbjeglica i migranata

VIDEO

Na samom početku današnje, ujedno i posljednje, sjednice premijer Zoran Milanović zahvalio se svojim ministrima.

- Čestitam i zahvaljujem svima. Ja sam zadovoljan vama, bili ste sjajni, nisam ni ja bio tako loš. Radili ste za dobrobit zemlje i domovine najbolje  što ste mogli, a to je bilo objektivno dobro. Vidjet ćemo što nosi narod, spremni smo za još jednu provjeru povjerenja. Još jednom koristim priliku da vam se, i onima koji više nisu tu, zahvalim. Radili ste dobro, neki bolje, neki samo dobro, ja jedva dobro...ali to je dovoljno za još jedan mandat  - rekao je Milanović i zaradio pljesak ministara.

Vlada je na sjednici odlučila da se božićnice za umirovljenike izuzimaju od ovrhe. Isplata će krenuti 18. prosinca, a trajat će do 25 prosinca.

Također je odobreno oko 10,8 milijuna kuna za podmirivanje troškova za zbrinjavanje migranata. Vlada je odlučila da će iz proračunske zalihe na račun MUP-a biti uplaćeno 5,995 milijuna kuna, Ravnateljstvu za robne zalihe 438.500 kuna, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 1,358 milijuna kuna te Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, za financiranje javnih radova za podršku migrantima, 2,993 milijuna kuna.

Uredu zastupnice RH pred Europskim sudom za ljudska prava osigurano je 37.800 eura iz proračunske zalihe, za isplatu novčane naknade i troškova temeljem odluke Europskog suda.

Ministrica Vesna Pusić objavila je nazočnima da je Hrvatska odnijela prvu nagradu u projektu Partnerstvo za otvorenu vlast i to za Vladin projekt e-Građani. Riječ o inicijativi američkog predsjednika Baracka Obame koja ocjenjuje transparentnost, dostupnost informacija i komunikaciju građana i vlasti na svim razinama, a sudjeluje 66 zemalja svijeta.

- S obzirom da ovo nije Zavod za državnu statistiku jer neki su protiv objave podataka jer navodno na građane negativno utječu pozitivne informacije. Ovo nismo mi, ovo je UN. O ovome nisu odlučivali naši ljudi, ovo je međunarodni panel - rekao je Milanović dodavši da za ovo nije znao do unutar tri tjedna.

 To je to, to nešto govori. Malo smo bolji nego smo bili. To vide i drugi, to je rezultat vašeg rada - zaključio je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 261

VIDEO

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak
Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?
POLICIJA GA JE UHITILA

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?

Nakon pružanja hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je preminuo na mjestu događaja