News

Komentari 16

Zadranin (42) bivšoj stavljao nož pod grlo, udarao je i vikao: 'Bit ću gori nego Daruvarac!'

Zadranin (42) bivšoj stavljao nož pod grlo, udarao je i vikao: 'Bit ću gori nego Daruvarac!'

Napad se odigrao 14. kolovoza oko 18 sati u Zadru kada je 42-godišnjak u alkoholiziranom stanju došao na večeru kod svoje bivše djevojke. Sud mu je odredio tek uvjetnu kaznu od jedne godine zatvora...

Zadranin (42) koji je u kolovozu pretukao bivšu djevojku, te joj prijeteći nožem govorio da će biti gori nego 'Daruvarac', nepravomoćno je na Općinskom sudu u Zadru osuđen na uvjetnu kaznu od jedne godine zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Napad se odigrao 14. kolovoza oko 18 sati u Zadru kada je 42-godišnjak u alkoholiziranom stanju došao na večeru kod svoje bivše djevojke.

Djevojka je ispričala na sudu kako je rekla da će večerati drugi put jer je on u alkoholiziranom stanju. Zadranin je tad navodno najprije počeo vrijeđati, na što je ona otišla u spavaću sobu, da bi kada se vratila u kuhinju i rekla mu da ode iz stana rekao: "**rvetino smrdljiva, ono što je Daruvarac napravio je šala što ću ja tebi napraviti", piše Zadarski.hr.

Dalje se iznosi da je bivšu djevojku potom gađao pepeljarom, a kada je otišla u spavaću sobu, krenuo je za njom te ju udarao šakom po glavi iznad uha i bubrezima. Kada se pokušala izmaknuti počupao je za kosu i ponovno udario šakom po glavi, nakon čega je otišao u kuhinju, te uzeo nož iz kuhinje uhvatio je za kosu i stavio joj nož ispod vrata te joj prijetio da će je ubiti. Tvrdi da kada je u strahu uspjela pobjeći ispred zgrade došao je za njom držeći nož, te je podigao i bacio na pod pri čemu je udarila glavom o zid, da bi kada je vidio druge ljude pobjegao automobilom.

U svojoj obrani negirao je počinjenje kaznenog djela. Rekao je kako su se on i bivša djevojka malo jače posvađali, ali da joj nije prijetio, niti je ozlijedio. Rekao je da je te prilike imao nož jer je njime pripremao večeru. Što se tiče ozljeda pojasnio je da je njegova bivša djevojka ozljede ruku zadobila od masaže, obzirom da se bavi masažom.

- Sud navedenu kaznenopravnu sankciju smatra u cijelosti primjerenom. Imajući u vidu činjenicu da je okrivljenik skoro tri mjeseca proveo u istražnom zatvoru, što mu je uračunato u kaznu, sud drži da je to djelovalo na okrivljenika u tolikoj mjeri da neće počiniti kazneno djelo te da bi izdržavanje kazne predložene od strane tužitelja bilo prestrogo ako se sagleda sudska praksa, težina samog kaznenog djela, zakonski opis kaznenog djela, sve okolnosti koje je sud cijenio okrivljeniku. Sud drži da će se upravo odmjerenom sankcijom ostvariti specijalna prevencija odnosno utjecati na okrivljenika da ne počini kazneno djelo te generalna prevencija odnosno utjecati na sve druge osobe da ne čine kaznena djela - zaključila je sutkinja Ana Zrilić u obrazloženju presude.

Najčitaniji članci