Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
70 komentara

Zadranka propala u grob: Sat vremena jaukala i zvala pomoć

Stalno mi je pred očima ta crna rupa ispod nogu i onaj miris zemlje kojeg se ne mogu nikako riješiti. A onaj strah koji sam proživjela zapomažući i čekajući da netko naiđe..., govori Dragica Vukić (71)

Foto: nasadi.hr
70 komentara

Zadranka Dragica Vukić (71) je 15. listopada na groblju Belafuža doživjela bizarnu nesreću. Pod nogama joj se urušila betonska ploča, zatvarač grobnice nepoznata vlasnika, nakon čega je upala u unutrašnjost i tamo s ozljedama ostala zarobljena oko sat vremena, javlja Novi list.

'Osjetila sam nešto čudno pod nogama i začula pucketanje'

Dragica Vukić je prije pet mjeseci pokopala supruga i taj dan je prvi puta došla na njegov grob sama.

– Kad sam sve obavila na grobu krenula sam par koraka unatrag prema susjednoj grobnici i stala kako bi se prekrstila pa krenula dalje. U tom sam trenutku samo osjetila nešto čudno pod nogama i začula pucketanje. Prije nego sam se uopće uspjela pomaknuti ispod mene se otvorila zemlja. Pukla je ploča koja zatvara grob i ja sam upala unutra - kazala je kroz suze za Novi list ova umirovljenica.

'Stalno mi je pred očima ta crna rupa ispod nogu i onaj miris zemlje...'

– Sva sam se natukla, a longetu s noge sam tek jučer skinula. Međutim, i dalje moram mirovati i ne smijem se naslanjati na tu nogu. Da mi nije dobrih susjeda i nećakinje, ja ne znam kako bih. Potpuno sam bespomoćna, a živim sama. Ne mogu si čašu vode dohvatiti, ne mogu kuhati, otići na toalet, u trgovinu... Ništa. O noćima da i ne govorim. Ne mogu zaspati bez svjetla, a i kad zaspem, često se budim. Stalno mi je pred očima ta crna rupa ispod nogu i onaj miris zemlje. Uh, taj miris mi se uvukao u nosnice i ne mogu ga se nikako riješiti. To ne mogu ni opisati. A onaj strah koji sam proživjela zapomažući i čekajući da netko naiđe i da mi pomogne izvući se vani... - govori.

Dodaje da nije potpuno upala u grobnicu samo zahvaljujući tome što se pri padu jednom nogom uspjela osloniti na komad odlomljenog betona, a laktovima na rubove otvora. No zemlja i šljunak zasuli su ju i preko glave što je njezinu moru učinilo još težom.

'NIKADA NIJE BIO NA BOLOVANJU' Tragedija u Hercegovini: Umro dok je na groblju palio svijeće

'Polijevali su me vodom, da mi speru zemlju s lica i ruku...'

Tek oko 14 sati na već iznemoglu ženu, što zbog bolova i crpljenja snage da se održi iznad površine, što zbog silnog straha, naišli slučajni prolaznici, sredovječni bračni par.

Ta žena je povikala »Gospođo, jeste li vi živi?«, a muškarac je samo rekao »trči, trči«. On mi je prišao, a ona je otišla po pomoć. Ubrzo su stigla dva zaposlenika s groblja pa su me nekako izvukli. Nije bilo lako jer sam ja teška, a taj otvor je dosta uzak. Odveli su me do njihovih prostorija i tamo polijevali vodom, da mi speru zemlju s lica i ruku, a onda je došla i Hitna pomoć. Svima koji su mi pomogli neizmjerno sam zahvalna, ali sam ogorčena što me nitko iz tvrtke Nasadi, koji su odgovorni za održavanje groblja, nije nazvao da me pita kako sam i trebam li što sve do prekjučer, dakle nakon 12 dana od pada - priča ova 71-godišnjakinja.

Podnijet će tužbu za naknadu štete

Odvjetnik Frane Grbić predao je prijedlog za osiguravanje dokaza pred Općinskim sudom u Zadru nakon čega će za svoju klijenticu Dragicu Vukić podnijeti i tužbu za naknadu štete koju je zbog pada na groblju Belafuža pretrpjela.

– Vidjet ćemo tko je odgovoran za taj poklopac koji je pukao. On se nalazi na dijelu kojim se prolazi i prekriven je šljunkom. Kad utvrdimo je li to vlasnik ili tvrtka Nasadi, ići ćemo u parnicu - kazao je Grbić.
 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message