Obavijesti

News

Komentari 33

Zadržani u pritvoru: Dvojac iz Splita drogirao djecu iz domova

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu započelo je provoditi istragu protiv tri osobe zbog spolne zlouporabe djeteta, trošenja droga, neovlaštenog prometa drogama

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Splitu započelo je provoditi istragu protiv tri osobe, među kojima je i jedna žena, zbog počinjenja kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, omogućavanja trošenja droga, povrede djetetovih prava, te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a sudac istrage Županijskog suda u Splitu je, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, muškarcu (34) i ženi (27) odredio istražni zatvor, dok je 48- godišnjak pušten na slobodu, doznaje se u ŽDO.

Muškarac (34) je, doznaje se, tijekom 2013. do prosinca 2016. godine na području Županije splitsko-dalmatinske prilagodio torbu obloživši je aluminijskom folijom radi onemogućavanja aktiviranja sigurnosne zaštite na proizvodima i predao ju djeci radi počinjenja kaznenih djela krađe, od kojih bi potom preuzimao otuđene predmete i dio prodavao zainteresiranim kupcima, a dio mijenjao za drogu.

Tako se od 2015. do siječnja 2017. godine počeo družiti s djecom štićenicima domova za djecu u Splitu kojima je organizirao zajedničke večernje izlaske, omogućavao im i davao na trošenje drogu stvorivši kod njih stanje ovisnosti o sebi koristeći u pojedinim slučajevima prijetnje i fizičko nasilje, navodi se u prijavi.

Stvorivši skupinu iskorištavao ih je i usmjeravao na počinjenje imovinskih kaznenih djela, pa je od 2013. do travnja 2016. godine, stoji dalje u prijavi, ostvario druženje s djetetom rođenim 2001. godine. Davao joj je novac, poklone i marihuanu, a kada je stekao njezino neograničeno povjerenje s njom je imao spolne odnose.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Druga osumnjičena je žena (27) za koju postoji osnovana sumnja da je tijekom 2016. godine na području Županije splitsko-dalmatinske prilagodila torbu obloživši je aluminijskom folijom radi onemogućavanja aktiviranja sigurnosne zaštite na proizvodima i predala ju djeci radi počinjenja kaznenih djela krađe te potom od njih preuzimala otuđene predmete.

Dio utuđenih predmeta je prodavala, dok je drugi dio mijenjala za drogu. Uz to je se sumnjiči da je od srpnja 2016. do 14. prosinca 2016. svoje osmogodišnje dijete tijekom dana i noći ostavljala s osobama sklonim kriminalnom i asocijalnom ponašanju, ali i da je u nazočnosti svog djeteta učestalo uzimala marihuanu, ne brinući se dovoljno o dječakovoj prehrani.

Najstariji u skupini, 48- godišnjak, se sumnjiči da je od studenog 2016. do 17. siječnja 2017. godine od 34-godišnjaka primao narudžbe za prodaju droge marihuane za razne novčane iznose koju je dostavljao osobno ili putem nepoznate osobe na kućnu adresu ili bi je 34- godišnjak preuzimao osobno.

Pretragom stana 48- godišnjaka pronađeno je 100 grama marihuane i digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima marihuane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1