Obavijesti

News

Zagorje vas čeka! Kad se odmor pretvori u bajku: Kaj sve krije, kaj sve krije Zagorje zeleno?

Zagorje vas čeka! Kad se odmor pretvori u bajku: Kaj sve krije, kaj sve krije Zagorje zeleno?
10

Na spomen Zagorja mnogi će prvo pomisliti na obilje zelenila. Ima i onih koji će Zagorje povezati s vinima, a mnogi će ga pamtiti po popularnim pjesmama koje nježno slave te bajkovite „zelene brege“

Gurmani će na sva usta hvaliti lokalna jela, od kojih su najpoznatiji štrukli, a ljubitelji povijesti rado će naglasiti da su u Zagorju rođeni mnogi hrvatski velikani, umjetnici i buntovnici te da je prije sto tisuća godina svoj dom ovdje pronašao krapinski pračovjek. Rekli bismo da je Zagorje bilo top-destinacija još od kamenog doba.

Muzej krapinskih neandertalaca

Za one koji znaju, ovo će biti ponavljanje gradiva, a za one koji još nisu bili u Zagorju, odlična prilika da ga upoznaju i što prije posjete.

Lepe ti je Zagorje zelene

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Umorni ste i nije vam ni do čega? Treba vam dobar odmor ili barem opuštajući vikend - da je mirno, ali da ima života; da je smještaj vrhunski, ali da nije preskup; da možete birati, ali da ne možete pogriješiti. Sve vaše želje nalaze se na jednome mjestu - u Zagorju.

Kuća za odmor Zoe

Bez buke, bez vreve, samo priroda i vi

Bez obzira na to što u Zagorju imate što za vidjeti, ne zaboravite da ste Zagorje izabrali kao mjesto gdje ćete se dobro odmoriti i napuniti istrošene baterije. Kako bi vam to uspjelo, treba vam smještaj u kojem imate sve što vam srce poželi. Kuće za odmor s pogledom na zagorske brege ili kampovi okruženi zelenom prirodom, nevažno, jer koji god smještaj da izaberete, ispast će savršen.

Villa Botanica

U vrijeme kad je vremena za zajedničke obiteljske trenutke sve manje, dobro je imati mjesto koje će se svidjeti svima - od malih, velikih do onih najvećih. U Zagorju svaka generacija može pronaći nešto za sebe.

Villa Zaza

Na vrh brda trs se mrda

Na gotovo svakom zagorskom brežuljku naći ćete barem jedan vinograd i mnoštvo rodnih trsova, s kojih vise grozdovi vrhunskih sorti. O zagorskim vinima i vinarima posljednjih se godina govori u superlativima, što potvrđuju brojne domaće i međunarodne nagrade. A tamo gdje je zagorsko vino, tamo su i zagorski specijaliteti.

Zalogaj koji voli „kaj“

Svratite li u restoran uređen u autohtonom zagorskom stilu ili šarmantnu zagorsku klet, dočekat će vas ugodni mirisi i okusi purice ili „race“ s mlincima, toplih štrukli, kukuruzne zljevke, toplog domaćeg kruha. Raj za oči, raj za nepce, raj za želudac. Sve je to Zagorje.

I aktivno i atraktivno

Dosadilo vam je raditi krugove biciklom po istome mjestu ili se penjati uvijek istim stazama? Klincima je dosta poznatih parkića i klackalica? Trebaju vam nove staze, novi vidici, novi parkovi i novih izazovi.

I izabrali ste Zagorje za aktivni odmor. Niste pogriješili. Zapravo, donijeli ste najbolju moguću odluku, jer ono što vam Zagorje može ponuditi teško da ćete negdje drugdje pronaći. Koji god vid aktivnog odmora izabrali, bit ćete i više nego zadovoljni. Umorni, ali odmoreni. I spremni vratiti se i sve to ponoviti.

Tko visoko leti, bolje vidi kleti

A ako vam je puna kapa vožnje biciklom ili pješačenja pa tražite nešto novo i uzbudljivije, posjetite park znanosti gdje kroz interaktivni pristup možete saznati zanimljive stvari. Baloni na vrući zrak pružit će vam priliku da vidite Zagorje iz ptičje perspektive, a jahanje iz konjske. Oni koji žele osjetiti još jači nalet adrenalina, mogu iskusiti let u simulatoru helikoptera ili izbaciti nagomilani stres šuljanjem, skrivanjem i pucanjem na terenima za paintball.

Na koju god stranu Zagorja krenuli možete biti sigurni u jedno – ono što ćete vidjeti i doživjeti bit će nezaboravno iskustvo. Pravi odmor iz bajke.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja
ZLATNO PODUNAVLJE

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja

Naše voditelje, Putoholičare Ivu i Branka, pratimo na proputovanju Hrvatskom u jednom od najljepših europskih parkova prirode, Kopačkom ritu, a otkrivaju nam i vrhunsku gastronomiju erdutskog i iločkoga kraja

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i  delicije od jegulja i žaba
PROMO

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i delicije od jegulja i žaba

Svim gostima hotela Restaurant Villa Neretva nudi se nezaboravno iskustvo – fotosafari kroz dolinu Neretve. Izlet kroz kanale rijeke Neretve prava je radost za oči i dušu. U ponudi je i berba mandarina...
Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju
UPOZNAJTE VUKOVAR

Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju

Povijest Vukovara najčešće se spominje u kontekstu rata, no grad je to koji nudi mnogo više od poslijeratnih ožiljaka. Izdvojili smo pet manje poznatih zanimljivosti o Gradu heroju, koje će vam otkriti pravi duh Vukovara