News

Komentari 98

Opet pukao vrelovod u Zagrebu, pet kvartova bez tople vode

Opet pukao vrelovod u Zagrebu, pet kvartova bez tople vode

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Brdovečkoj cesti, od četvrtka u 15 sati do petka ujutro obustavlja se isporuka toplinske energije, izvijestili su

Obustavlja se isporuka svim krajnjim kupcima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš, izvijestio je HEP Toplinarstvo.

Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je do sutra, 31. prosinca 2021. u jutarnjim satima.

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Dionica vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje, poručuju u priopćenju.

Najčitaniji članci