Obavijesti

News

Komentari 19

"Zagreb se pretvara u fikus! Vodi se iza zatvorenih vrata"

"Zagreb se pretvara u fikus! Vodi se iza zatvorenih vrata"
7

Bernardić je prozvao Darinka Kosora jer je u tri mjeseca sazvao samo jednu sjednicu Gradske skupštine. Napomenuo je kako se politika vodi preko medija

VIDEO

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić prozvao je predsjednika Skupštine Darinka Kosora jer je u tri mjeseca samo jednom sazvao sjednicu Gradske skupštine, ali i gradonačelnika Milana Bandića.

- Grad se polako pretvara u fikus odnosnom skupštinske većine i gradonačelnika. To znači da se Grad počeo voditi iza zatvorenih vrata, a politika se vodi preko medija. Zadatak Skupštine je kontrola izvršne vlasti. Dakle ako nema Skupštine nema ni kontrole izvršne vlasti - rekao je u petak na konferenciji Bernardić. Vjeruje kako postoje skrivene namjere za ovakve poteze.

'O Sveticama, Holdingu, nabavci vozila i parkiranju se ne priča'

- Da li postoje možda neke skrivene namjere zašto se ne želi raspravljati o dragocjenom prostoru na Sveticama, stanju u Zagrebačkom holdingu, zašto više od sedam mjeseci nema tematske sjednice o rješavanju pitanja otpada u Zagrebu, zašto se ne želi razgovarati o nabavci vozila, o parkiranju. To su sve teme oko kojih se više u Gradu ne razgovara - dodao je. Ako se uskoro ne sazove Skupština, SDP će, kaže Bernardić, poduzeti mjere zaštite interesa građana Zagreba. Što će točno poduzeti nije pojasnio osim što je rekao kako postoje i drugi instrumenti za sazivanje Sjednice.

Kritizirao je i najavu opće naplate parkiranja u Gradu.

'Hoće li se napraviti 15.000 novih parkirnih mjesta?'

- Mogu samo reći da je to još jedna odluka koja je donesena ishitreno, a smisao svake odluke je da se donosi na temelju jasne analize i na temelju određenih pokazatelja kako riješiti sveobuhvatan problem parkiranja u Gradu. Da li naplata parkiranja znači da će se izgraditi i napraviti 15.000 novih parkirnih mjesta koja su potrebna za normalno parkiranje građana u svakom kvartu? Da je bilo volje da se problem parkiranja u Zagrebu riješi, sasvim sigurno već bi se riješio - rekao je. 

Građani su ga, kaže, jučer zasuli mailovima i pozivima zbog ovakve najave naplate parkirališta te su slali fotografije šljunčanih površina na kojima ostavljaju automobile te uskih ulica u kojima je nemoguće iscrtati parking mjesta žaleći se kako neće plaćati nešto što se ne može nazivati parkiralištem. Osim toga, Bernardić ističe, kako bi to značila dvostruka naplata poreza na motorna vozila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...