Obavijesti

News

Komentari 32

Zagreb se prisjetio stradalih civila u raketiranju grada 1995.

Zagreb se prisjetio stradalih civila u raketiranju grada 1995.
9

Ne smije se zaboraviti što se tada dogodilo, a obitelji stradalih civila trebale bi imati odobrena prava koja im do danas niti jedna Vlada nije omogućila, poručuje Vražić

VIDEO

Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zagreba i Zagrebačke županije, članovi obitelji poginulih civila, te izaslanstvo Grada Zagreba prisjetili su se danas stradalih civila u raketiranju Zagreba 2. i 3. svibnja 1995. 

Na Trgu svibanjskih žrtava, na raskršću Vlaške i Draškovićeve ulice, položili su vijence i zapalili svijeće. 

Srpske paravojne postrojbe napale su središte Zagreba raketnim sustavom "Orkan" s kasetnim punjenjem tzv. "zvončićima" kako bi se osvetili za vojni poraz dan prije u operaciji "Bljesak" u zapadnoj Slavoniji. 

Poginulo je sedmero ljudi, a ranjeno ih je 205. 

- Ne smije se zaboraviti što se u ta dva dana dogodilo, a obitelji stradalih civila trebale bi imati i zakonom odobrena izvjesna prava koja im do danas niti jedna Vlada nije omogućila, poručila je predsjednica Udruge Marija Vražić.

Dodaje i kako su oni civili koji su ostali invalidi uspjeli ostvariti svoja zakonom zajamčena prava, ali i dalje drži da to nije dovoljno od strane države, dodajući da i druge obitelji stradalih trebaju ostvariti svoja prava.

Pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih izjavila je kako se ovakvim obilježavanjem toga strašnog čina želi održati trajno sjećanje na sve tada nastradale, podsjećajući kako je nažalost među ranjenima tada bilo i djece koja i danas trpe različite posljedice ranjavanja, javlja HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature