Obavijesti

News

Komentari 7

Zagreb: Ubio radnika hicem u glavu pa je zapalio dva auta. Osuđen na 10 godina zatvora

Zagreb: Ubio radnika hicem u glavu pa je zapalio dva auta. Osuđen na 10 godina zatvora
4

Da ikako mogu vratiti vrijeme, ja bih to odmah učinio. Ne postoje riječi kojima se mogu ispričati žrtvama i njihovim obiteljima, pa i svojoj obitelji, ženi i djeci za to što sam učinio, govorio je u srpnju na sudu

VIDEO

Vedrana T. (49) su teretili da je 2. studenog u Švarcovoj ulici u Zagrebu ubio građevinskog radnika Marinka K. (60) s dva hica u glavu i tijelo. Zapalio je i dva automobila poznanicima u Ulici Božidara Magovca. Sve je priznao.

Nepravomoćno su ga osudili  na 10 godina zatvora. 

Izrečena mu je i obavezna mjera liječenja od alkoholne ovisnosti.

- Kriv sam, točno je sve što mi se stavlja na teret, i ubojstvo i palež tih auta. Izuzetno mi je žao zbog svega što sam učinio i spreman sam za to odgovarati kao i nadoknaditi štetu tim ljudima za aute, govorio je Vedran T. u srpnju na Županijskom sudu u Zagrebu. 

Posrnuli knjigovođa na sudu: Bio mi je košmar u glavi, sve je počelo u pandemiji korone...
Posrnuli knjigovođa na sudu: Bio mi je košmar u glavi, sve je počelo u pandemiji korone...

Podsjetimo, optužnica ga je teretila da je 2. studenog 2022. od 11.50 do 13.30 sati u Ulici Lavoslava Švarca u Zagrebu u stanu na 1. katu u kojem je Marinko K. (60) radio građevinske radove, u cilju da ga liši života iz vatrenog oružja neutvrđene marke kalibra 6,35 mm Browning u njega ispalio dva hica.

Zagreb: Vedran Tomljanović osuđen na 10 godina zatvora

Nanio mu je strijelne rane glave i vrata uslijed kojih je nesretni radnik preminuo na mjestu događaja. Istog dana nakon što je ubio Marinka oko 21.30 sati u Ulici Božidara Magovca u Novom Zagrebu došao je do parkirališta gdje je bio parkiran Volvo u vlasništvu trgovačkog društva. Vedran je, navodi se u optužnici, pristajući ugroziti život i tjelesni integritet drugih u nakani da ošteti tuđu imovinu izlio benzin na vjetrobransko staklo i poklopac motora te ga zapalio kockama za potpalu. U požaru je izgorio cijeli prednji kraj Volva, a daljnji požar spriječio je prolaznik koji ga je ugasio protupožarnim aparatom. Prije oba ova događaja Vedran je još 17. listopada oko 22.50 sati ponovno u Ulici Božidara Magovca na parkiralištu prišao BMW-u X6 te ispod njegova desna brisača izlio benzin i zapalio ga otvorenim plamenom. Požar se proširio i na susjedni auto, Suzuki Vitaru, koja je djelomično izgorjela.

Zagreb: Počelo suđenje Vedranu Tomljanoviću, osumnjičenom za ubojstvo u Maksimiru

Vedran, koji je sve priznao te u više navrata izrazio svoje iskreno žaljenje i kajanje kao i isprike svima koje je svojim djelima povrijedio, iznoseći obranu odgovarao je samo na pitanja svog branitelja Nevena Antića

- Vlasnika Volva, a i korisnika BMW-a poznajem cijeli život, zajedno smo odrasli te ih i dan danas smatram prijateljima. Čekam trenutak kad ću im se moći ispričati uživo. I Marinka poznajem sigurno nekih 15 godina te se nikad nismo svađali niti sam mu ikad ružnu riječ rekao. Mogu reći da sam i njega smatrao prijateljem. Za sve je kriv košmar u mojoj glavi - sve je što je Vedran imao za reći o odnosu s žrtvama ovih kaznenih djela.

Dodao je da je razgovarao s članovima obitelji čiju podršku ima i koji su spremni prodati dio nekretnina kako bi mogao vratiti dug i isplatiti štetu oštećenicima. Jedan stan od 65 kvadrata u Ulici Božidara Magovca u kojemu je odrastao već se prodaje, a dio novca namirit će se i od prodaje suprugina stana u Velikoj Gorici.

Knjigovođa koji je ubio radnika u Švarcovoj je serijski piroman? Sumnjiče ga za palež više auta
Knjigovođa koji je ubio radnika u Švarcovoj je serijski piroman? Sumnjiče ga za palež više auta

Inače, Vedran je oženjen, ima dvoje odrasle djece te je imao uspješnu firmu za knjigovodstvo. Ta je tvrtka sad u likvidaciji budući da je Vedran završio u istražnom zatvoru pa nije mogao na vrijeme predati završno financijsko izvješće. Kao maloljetnik bio je sudionik Domovinskog rata. Prijavio se kao dobrovoljac sa svega 17 godina 1. rujna 1991. prvo u jedinicu Specijalne policije u Sisku, potom u ZNG, a kasnije i u Hrvatsku vojsku. U ratu je bio do svibnja 1992. za što je dobio Spomenicu te Orden za hrabrost kao maloljetni sudionik Domovinskog rata. U ratu je svjedočio mnogih strašnim prizorima, pred su mu ginuli kolege dragovoljci te je, uvjeren je, i to ostavilo posljedice na njegovu psihu. Sve je, pričao je optuženi, bilo dobro do covid pandemije. Tad su stvari odjednom krenule po zlu.

- S covidom počinje taj košmar u mojoj glavi. Sve se ugasilo, prihodi su stali. Dogovorio sam s kolegicama da će one raditi od kuće, a ja ću biti u uredu javljati se na telefone i odgovarati na mailove. Boravio sam u uredu od jutra do mraka kako bi spasio firmu. I kako sam po cijele dane bio tamo sam, počeo sam kratiti vrijeme pićem koje sam uvijek držao u frižideru za klijente. Prvo je to bilo pivo, a kasnije i žestoka pića. Počeo sam ostajati i noću u uredu jer nisam želio da me supruga i sinovi gledaju takvog. Tada sam počeo konzumirati i kokain. Sad znam da mi je to bila najveća greška  - priznao je u srpnju optuženi. 'Pred kraj' završio je na litri žestokog pića i desetak piva.

Zagreb: Počelo suđenje Vedranu Tomljanoviću, osumnjičenom za ubojstvo u Maksimiru

- Sa suprugom sam dotad doista imao i više nego skladan brak, punih 28 godina. U posljednje dvije godine prije ovih događaja zbog mog alkoholiziranja i nedolaženja kući odnosi su nam se tako pogoršali da je ona četiri puta policiji prijavila moj nestanak. Jednom sam bio u Jankomiru sedam dana i trebao sam nastaviti dolaziti u dnevnu bolnicu, no prekršio sam i to obećanje. Drugi puta sam se udaljio iz saniteta koji me vozio u Popovaču kad su stali pokupiti još jednog pacijenta, a išetao sam i iz KB Dubrava gdje su me također doveli u alkoholiziranu stanju - govorio je. Dodao je da u to vrijeme nije mogao podnijeti biti zatvoren i najbolje se osjećao opijen do besvijesti.

Knjigovođa ubio muškarca (49) koji mu je obavljao radove na kući: Žrtvi je bio dužan novac?
Knjigovođa ubio muškarca (49) koji mu je obavljao radove na kući: Žrtvi je bio dužan novac?

- Da ikako mogu vratiti vrijeme, ja bih to odmah učinio. Ne postoje riječi kojima se mogu ispričati žrtvama i njihovim obiteljima, pa i svojoj obitelji, ženi i djeci za to što sam učinio. U jednom trenutku izgubio sam sve, posao, prijatelje i to me dovelo da počinim ova kaznena djela. Imam samo jednu želju, imam još toliko znanja, vještina i želje i znam da još mogu biti koristan društvu. Svjestan sam da je preda mnom višegodišnja zatvorska kazna, ali spreman sam izliječiti se u zatvoru i znam da imam još mnogo za dati društvu - iskazao je Vedran. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.