Obavijesti

News

Komentari 16

Zagreb: 'Žalili su se na sve naše natječaje. Preko Google Mapsa smo našli kuću. I zapalili aute'

Zagreb: 'Žalili su se na sve naše natječaje. Preko Google Mapsa smo našli kuću. I zapalili aute'
4

Automobili bračnog para Krsnik su planuli pred njihovom kućom u Remetama. Otkrili su krivca, zaposlenika konkurentske tvrtke: 'Žalili su se na natječaje, kupio sam benzin, polio aute i bacio šibice'

VIDEO

Kada su prije skoro dvije godine planuli automobili zagrebačkog poduzetnika Tomislava Krsnika i supruge Maje, prva poveznica je bila odvjetnički posao njegova brata, danas pokojnog Krešimira Krsnika. Jer odvjetnik Krsnik je branio mnoge osobe koje se spominju u crnoj kronici, a vjerojatno najpoznatiji klijent mu je bio i pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pogledajte video: Zapalili im aute ispred kuće

Pokretanje videa...

Remete: Palež auta VIDEO

Borba za milijunske poslove u bolnicama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, sada se pokazalo da su dva automobila, Mazda CX-3 i Smart, planuli zbog borbe za tržište medicinske opreme koje nabavljaju državne bolnice.

Priča je prilično nevjerojatna jer se radi o tvrtkama koje su zastupnici uglednih proizvođača medicinske i laboratorijske opreme i proteklih godina su im isplaćeni milijuni iz državnog proračuna. 

Zagreb: Dva vozila potpuno izgorjela ispred obiteljske kuće

Priznali da su zapalili automobile

U četvrtak je na sudu palež priznao i izjasnio se krivim 28-godišnji Antonio L. Koji je zapalio automobile ispred kuće Krsnikovih u Remetama zajedno s prijateljem Rafaelom K.

Antonio L. je prije dvije godine, u vrijeme paleža, bio zaposlenik tvrtke Dogan Septem u kojem je direktorica njegova majka Bojana, a vlasnik njen sadašnji suprug Denis Kršek. 

Krsnikovi pak imaju tvrtke Medicom i MTF. Medicom je kroz godine zaista nabavljao opremu za bolnice u iznosima od nekoliko desetaka milijuna kuna, ali nakon paleža 2019. godine, izgubili su veliki dio poslova upravo zbog lošeg imidža koji je stvoren i jer nije bio jasan motiv napada na obitelj.

'Našli smo kuću na Google Mapsu i kupili benzin'

Dogan Septem je kasnije osnovan, ali i oni su od 2018. do 2020. isporučili više od 35 milijuna kuna opreme bolnicama.

U borbi za tržište, Medicom se legalno žali na natječaje na kojima je prošao Dogan Septem.

Zagreb: Dva vozila potpuno izgorjela ispred obiteljske kuće

'Žalili su se na natječaje pa smo to učinili'

I uspijeva ih na legalan način nekoliko srušiti. I to je jako naljutilo Antonia L. koji je pred policijom rekao da se na palež odlučio samostalno, a ne da je to bila odluka vlasnika tvrtke. 

- Na svaki tender koji mi prođemo, na svaki natječaj koji prođemo dobijemo žalbu od bračnog para ili prigovor na Državnu komisiju. To  je bio moj razlog zašto sam to išao napraviti – objasnio je Antonio L. pojašnjavajući da je Dogan Septem dobio zastupništvo jednog proizvođača koji su prije zastupali Krsnikovi.

Antonio je objasnio i kako je našao kuću Krsnikovih na Google mapsu, uzeo je kanistere koje ima kod kuće i kupio benzin na jednoj pumpi.

- Polili smo benzin iz kanticama i onda sam šibicama zapalio automobile – rekao je Antonio koji je pravdao i svog sudionika Rafaela da nije bio upoznat s motivima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina