News

Komentari 12

Zagrebačka kućanstva smeće će plaćati od 108 do 324 kune

Zagrebačka kućanstva smeće će plaćati od 108 do 324 kune

Horvati u Brezovici prvo su naselje u kojem će početi nova, pravednija naplata odvoza otpada prema volumenu, odnosno masi. Postojat će tri veličine spremnika

Horvati u Brezovici prvo su naselje u kojem će početi nova, pravednija naplata odvoza otpada prema volumenu, odnosno masi. Na jučerašnjem sastanku Gradska uprava i Čistoća donijele su prijedlog cjenika po kojem će se naplaćivati ta komunalna usluga, a prve takve račune dobit će 450 vlasnika obiteljskih kuća u Brezovici.

U Brezovici će stanovnici nove račune dobiti već nakon obračuna odvoza za ožujak jer će već s prvim danom idućeg mjeseca s gradskom Čistoćom potpisati nove ugovore prema kojima će im se obračunavati ova komunalna usluga, javlja Večernji list.

Cijena ovisi o veličini spremnika

A nova formula prema kojoj će se računati ovisit će ponajviše o tome koliki će spremnik izabrati i koliko puta će tražiti od Čistoće da im se smeće odvozi. 

U ponudi će biti spremnici od 80, 120 i 240 litara. Za spremnik od 80 litara račun će biti oko 108 kuna, za onaj od 120 litara bit će oko 162 kune, a za najveći spremnik od 240 litara račun će biti oko 324 kune.

Rok prilagodbe

Stanari će imati i rok prilagodbe, odnosno moći će vidjeti koliki spremnici su im potrebni, a u svemu će im pomagati mjesna samouprava putem koje će osim veličine spremnika moći regulirati i broj odvoza koji žele u ulici.

Prema odluci Gradske skupštine spremni će se odvoziti tri puta tjedno, no ako stanari to zatraže, moguće je i rjeđe.

Kako će se formirati cijena

Obračun će se računati po formuli 0,09 kuna/litra x volumen spremnika x broj odvoza x PDV (1,25).

VIše čitajte na Večernji.hr.

Najčitaniji članci