Obavijesti

News

Komentari 138

Zagrepčani u karanteni u autu: 'Nismo htjeli ugroziti roditelje'

Zagrepčani u karanteni u autu: 'Nismo htjeli ugroziti roditelje'
5

Radili su na skijalištu u Austriji kad je krenula pandemija korona virusa, a po povratku u Hrvatsku jedan od trojice mladića bio je pozitivan na korona virus. Ostala dvojica trebala su u karantenu, no nisu imali gdje...

VIDEO

Nemamo gdje biti. U autu smo u karanteni, rekao nam je preko telefona jedan od trojice mladića koji su se nedavno vratili iz Austrije gdje su radili na skijaškoj sezoni. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Šibenčanin s gas maskom 01:00

S obzirom na to da su bili u kontaktu s radnikom njemačkog državljanstva koji je pozitivan na korona virus, trojica Hrvata odgovorno su, na granici sa Slovenijom, rekli kako postoji šansa da su i oni zaraženi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U međuvremenu je novi zakon stupio na snagu po kojem svi oni koji su ušli u Hrvatsku, trebaju u karantenu. Molili smo policajce da kontaktiraju službu kako se netko ne bi zarazio, a oni su nas u čudu gledali - priča jedan od njih. Nakon što su stigli u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, testirani su na korona virus. 

- Moj brat je pozitivan, a nama su dva testa na korona virus bili negativni. Prvo su nas testirali u Austriji, što je i dobro, s obzirom na to da nas na granici nitko ništa nije ni pitao. Vjerojatno bi se našli s prijateljima i još njih zarazili da nismo prvotno testirani - priča nam mladić koji je u trenutku razgovora sjedio u starom plavom Peugeotu i čupao kosu s glave. Iako su bili negativni na korona virus, u klinici za infektivne bolesti poručili su im da trebaju biti u karanteni. 

- Nažalost, doma imamo bolesne roditelje i nismo mogli biti doma u karanteni, a teško je i naći stan kad si pod sumnjom korona virusa. U Mihaljeviću su nam rekli da karantenu imaju samo za strane državljanine. Onda smo se sjetili da moj otac ima stari automobil. Opskrbili su nas hranom i sjedili smo u njemu - nastavlja Hrvat koji je u Austriji radio kao barmen. 

U ponedjeljak navečer, nakon naših upita službama o tome kako je moguće da će dvojica Hrvata biti u karanteni u automobilu, smješteni su u karantenu u Zagrebu. 

- Hvala puno što ste nam pomogli. Tek kad ste vi digli paniku, nešto se napravilo. Ovo što smo mi doživjeli može se dogoditi bilo kome. Nismo smjeli biti pušteni u državu bez ikakvih mjera. Mislim da sustav nije spreman za ljude koji ne mogu dom pretvoriti u karantenu zbog raznih okolnosti - zaključuje mladić kojeg su na kraju zvali i pročelnici te iz Ministarstva vanjskih poslova kako bi se uvjerili da su sigurno smješteni. 

Iz Stožera civilne zaštite nisu nam mogli dati više podataka osim potvrde. 

- Možemo potvrditi da su dva mladića smještena u karanteni na području Zagreba - rekli su nam iz stožera. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!