Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagrepčanka otkrila: Ozdravila sam jer sam se molila Gospi

Nakon što je oboljela, posvetila se religiji. Odlazila je u Zajednicu, molila se Gospi, hodočastila u Međugorje i ozdravila. Bolest je nestala kao rukom odnesena...

Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
833 komentara

Zagrepčanki Branki Kotarski Bingula (56) dijagnosticirali su 2005. godine maligni tumor dojke. Operirali su je, a potom su joj odstranili maternicu. Samo dvije godine poslije pronašli su joj metastaze na plućima. Kaže da se zavjetovala Gospi i njezinim zagovorom Bog ju je posve izliječio.

- Sjedila sam za stolom i iznenada me zapeklo u lijevoj dojci. Rukom sam napipala kvržicu. Pretpostavljala sam o čemu je riječ. Mamografija i ultrazvuk su potvrdili moje strahove, riječ je bila o malignom tumoru - priča Branka pokazujući nam opsežnu medicinsku dokumentaciju.

Metastaze se proširile na pluća

Liječnici su je poslali u bolnicu, uslijedila je operacija na kojoj su izvadili tumor, i počeo je mučan i težak oporavak. Nakon kemoterapija imala je problema s maternicom i jajnicima pa su joj ih odstranili. Već sljedeće, 2007., metastaze su se proširile na pluća.

- Cijeli svijet mi se srušio. Činilo mi se kao da sam se svih ovih godina uzalud borila. Čim su tu metastaze, i kraj je blizu - prepričava Branka.

U crkvu je dotad išla iz navike

Iako se rodila u katoličkoj obitelji, u crkvu je dotad išla više iz navike.

- Imala sam godinama Bibliju, a nikad je nisam uzela u ruke i pročitala. Nikad je nisam ni otvorila. A ipak sam se pitala: ‘Bože, zašto baš ja?’ I tada sam počela razmišljati o svojem životu i vjeri - govori Branka.

U bolnici čula priče o Lupoglavu

U bolnici je čula priču žene kojoj su liječnici dali tek nekoliko mjeseci života, a uspjela je pobijediti rak. Odlazila je u Lupoglav u Zajednicu Dobri pastir kod karizmatika, velečasnog Dražena Radigovića. Privučena pričom, i Branka je otišla u Lupoglav.

- Ljudi ondje mole i slave Gospodina, a velečasni polaže ruke na bolesne. Bog kroz njega ozdravlja. Već nakon prvog odlaska znala sam da me Bog neće ostaviti i da ću ozdraviti - objasnila je Branka.

Nakon nekoliko tjedana metastaze su nestale

Često se obraćala i Gospi u tihim, osobnim molitvama. Počela je hodočastiti u Međugorje. Nakon nekoliko tjedana pregled je pokazao da su metastaze nestale.

- Moja bolest je nestala kao da je rukom odnesena, i vjerujem da me je po Gospinu zagovoru ozdravio Bog - zaključuje ona sa širokim osmijehom na licu držeći uredne nalaze u ruci.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message