Obavijesti

News

Komentari 338

Tomo se vraća u utrku za šefa HDZ-a, pomaže mu - Crnoja!

Tomo se vraća u utrku za šefa HDZ-a, pomaže mu - Crnoja!
4

Konture programa još nisu poznate. Karamarko se svojevremeno zalagao za lustraciju, dekomunizaciju, zabranu petokrake i hereza širokog spektra...

VIDEO

Ako su Kovač, Stier i Penava Alternativa, Karamarko će biti alternativa alternativi a kakva, to ćemo doznati nakon prezentacije u Sesvetama, sedmoga veljače.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:13

Njegov tim, kako doznajemo, nakon godinu i pol priprema, činit će Zorica Gregurić, Mijo Crnoja, Nada Šikić, Martin Pastuović, Josip Vidović i Željko Fiolić. Ovaj zadnji, profesionalni policajac, saborski zastupnik i član saborskog odbora za zakonodavstvo, bit će i šef Karamarkova stožera.

Konture programa još nisu poznate, no ako je suditi prema timu koji ga podržava, oni su pozicionirani nešto desnije od Alternative odnosno “trojnog pakta”. Karamarko se svojevremeno zalagao za lustraciju, dekomunizaciju, zabranu petokrake i hereza širokog spektra.

- Svatko će u kući moći misliti što hoće, ali javno morat će poštivati temeljne vrijednosti hrvatske države: Domovinski rat, branitelje, naše poginule, Franju Tuđmana i Gojka Šuška, kazao je Karamarko 2014. Mijo Crnoja zalagao se za objavu tzv “registra izdajnika”.

- Ako se netko ogriješio o zakone RH i ako je netko izdao njezine interese, nema razloga da se ne nađe u tom registru, rekao je Crnoja 2016. godine. Na Crnojinu žalost, prije toga su objavljeni podaci o njegovoj imovini pa je nakon tjedan dana odletio s pozicije ministra branitelja. Tadašnji tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje Josip Vidović - koji je i sad u Karamarkovom timu - tada je podržao objavu “registra izdajnika”.

Afera baraka

Mijo Crnoja bio je ministar hrvatskih branitelja samo šest dana. Teretilo ga se da je izbjegavao plaćanje prireza te da novac koji je dobio iz povlaštenog kredita za branitelje nije iskoristio za gradnju kuće. Crnoja je, podsjetimo, kao adresu stanovanja prijavio samoborsku adresu na kojoj se nalazi tek drvena baraka. U Vladu su tada, u siječnju 2016., tijekom dva dana pregovora pozvani neovisni pravni stručnjaci kako bi pregledali pregršt dokumentacije koju je donio Crnoja, pa su nadležnima predstavili rezultate svoje ekspertize.

A ti mu rezultati, s obzirom na to da je ubrzo objavio kako se povlači s dužnosti, evidentno nisu išli u korist, dok su u dramatičnom obraćanju javnosti u kasnim noćnim satima, u izravnom prijenosu s Markova trga, premijer Orešković i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavili da će Crnojinu ostavku prihvatiti “u skladu sa svim demokratskim običajima i načelima pravne države”.

Karamarko zove ljude na svoj skup: Želi nazad u vrh HDZ-a
Karamarko zove ljude na svoj skup: Želi nazad u vrh HDZ-a

Zorica Gregurić, veteranka iz Vukovara, medicinska sestra, javnosti je postala poznata za vrijeme prosvjeda protiv HAVC-a, odnosno Hrvoja Hribara. Osamdesetgodišnji Martin Pastuović, ekonomski stručnjak, najpoznatiji je po osudi tržišta:

- Usudio bih se reći da je tržište najveće zlo koje je čovjek izumio. U njemu se gubi i Bog i čovjek te božji i naravni zakoni. Međutim, živimo u ovakvom svijetu i moramo naći prikladan odgovor za njega, rekao je.

Tko će se kandidirati za mjesto zamjenika i potpredsjednika, nije poznato. Ako su Kovač, Stier i Penava kontroverzni, sad su, bogami, naletjeli na kontroverznije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 338
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.